Prezidentės spaudos tarnyba praneša, jog šalies vadovė pabrėžė, kad Prancūzijos žmonės – svarbūs Lietuvos partneriai, o dvišalis abiejų valstybių bendradarbiavimas ypač išaugo per pastaruosius 14 metų, Lietuvai prisijungus prie Europos Sąjungos ir NATO šalių šeimos.

Pasak Prezidentės, Lietuva palaiko abiejų šalių pasiryžimą toliau stiprinti dvišalį dialogą, ieškant bendrų atsakymų žemyno darbotvarkės iššūkiams atremti, grąžinant piliečių pasitikėjimą ES, stiprinant Bendrijos ekonomiką, atsakingą lyderystę prekybos ir tarptautinės politikos klausimais.

Anot Prezidentės, Lietuva ypač vertina Prancūzijos sprendimą atsiųsti karius į Lietuvoje dislokuotą NATO priešakinių pajėgų batalioną ir prisidėti prie Lietuvos inicijuoto ES kibernetinių greitojo reagavimo pajėgų kūrimo projekto.

Šalies vadovė išreiškė viltį, kad politinis ir ekonominis abiejų šalių bendradarbiavimas – aktyvūs piliečių ryšiai, kultūriniai saitai, bendri jaunimo projektai, akademiniai ir moksliniai mainai – toliau nuosekliai stiprės.

Minint 229-ąsias Bastilijos užėmimo metines, Prancūzijai ir visiems jos žmonėms Prezidentė palinkėjo taikos, vienybės, klestėjimo ir sėkmės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (158)