Kauniečiai užfiksavo popietę praūžusios audros Kaune rezultatus. Jei rekonstruojamoje Laisvės alėjoje, „Kas vyksta Kaune“ duomenimis, situacija – kontroliuojama, tai Pramonės prospekto gatvės gerokai apsemtos lietaus vandeniu.

„Stipri vasarinė liūtis nepraėjo be padarinių. Po 30 minučių trukusios audros su perkūnija – apsemta dalis gatvių. Eismui kliūčių nekyla“, – sako portalo skaitytojai.

Paklausti apie tai, ar pėstiesiems smarkus lietus taip pat sukėlė nepatogumų, kauniečiai prasitarė, jog teko pastebėti keletą žmonių brendant gatvėmis.

Papildyta 16.55 val. Kaune kilus smarkiai liūčiai, keli automobiliai įvažiavo į atsivėrusį vandens nuotekų šulinį, ant vieno automobilio užkrito šaka.

Kaip BNS sakė Kauno apskrities policijos atstovė Justina Kazragytė, dėl gausaus lietaus policija sulaikė trijų pranešimų: Karaliaus Mindaugo prospekte liūtis pakėlė nuotekų šulinio dangtį ir į jį įvažiavo du automobiliai: 14.18 val. į šulinį įvažiavo „Opel“, maždaug pusvalandžiu vėliau – „Mercedes Benz“ automobilis.

Taip pat policija 13.50 val. gavo pranešimą, kad Benediktinų gatvėje Kaune ant važiuojančio automobilio „Mercedes Benz“ užkrito medžio šaka. Žmonės įvykio metu nenukentėjo.

Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba pranešė, kad ant pravažiuojančių automobilių užkritus šakoms buvo nutraukti elektros laidai, todėl iš automobilio negalėjo išlipti mažametis vaikas ir moteris. Ugniagesiai laidus nuo automobilio pašalino ir padėjo žmonėms išlipti.

Kauno ugniagesiai gavo dar du pranešimus apie Pabradės ir Armališkių gatvėse ant kelio nuvirtusius medžius.

„Kauno vandenų“ duomenimis, pirmąjį kartą prasidėjus liūčiai gauti pranešimai dėl apsemtų Geležinio vilko, Žemaičių, Mituvos, Kęstučio, S. Žukausko gatvių. Pranešimų apie liūties padarytus nuostolius negauta.

Antrą kartą prasidėjus liūčiai taip pat pranešta apie semiamas Jonavos, Birželio 23 – iosios gatves, Karaliaus Mindaugo bei Savanorių prospektus.

Bendrai „Kauno vandenų“ avarinė tarnyba sulaukė trisdešimties pranešimų, keturi iš jų – dėl gatvėse nukeltų lietaus nuotekų šulinių dangčių.

Hidrometeorologijos tarnyba prognozuoja, kad lietingi orai laikysis ir artimiausiomis dienomis, kai kur galimas smarkus lietus.

Papildyta 15:39 val.

DELFI skaitytojai pranešė, kad pusvalandį trukusi ir kai kurias Kauno gatves patvindžiusi audra nurimo tik trumpam. Netrukus vėl pradėjo lyti.

DELFI nuotraukose matyti, kad skęsta ne tik Pramonės prospektas, K. Donelaičio gatvėje eismas taip pat gerokai sulėtėjo dėl kone šaligatvį siekiančio vandens.

Papildyta 16:07 val.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė spaudai Džiuginta Vaitkevičienė patvirtino, kad kilus audrai Kaune krito medžiai.

Apie 14 val. buvo gauti du pranešimai apie Armališkių ir Pabradės gatvėse nukritusius medžius, kurie trukdė eismui.

Panašiu metu gelbėjimo tarnyba gavo dar vieną pranešimą – vėtros nulaužta medžio šaka užkrito ant automobilio. „Gautas pranešimas, kad ant automobilio užkrito medžio šaka. Ant pravažiuojančių automobilių buvo užkritusios šakos ir nutraukti elektros laidai. Dėl užkritusių laidų ir medžio šakų iš automobilio „MB Sprinter“ negalėjo išlipti mažametis vaikas ir moteris. Panaudojus dielektrines priemones, elektros laidai nuo automobilio buvo pašalinti, žmonės išlipo, nenukentėjo. Panaudojus grandininį pjūklą šakos pašalintos nuo automobilio ir važiuojamosios kelio dalies“, – teigė Dž. Vaitkevičienė.

Netrukus apie lietų Kaune pranešė ir DELFI skaitytojas. Jis pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matyti, kad apsemtose gatvėse skendo ir autobusai.

Liūtis skandina Kauną:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (183)