„LEO LT projektas yra labai svarbus, informacija yra labai įdomi ir verta nagrinėjimo. Mes buvome šnekėję frakcijoje apie tai, kad tą projektą atskirai galėtų tirti Seimo Energetikos komisija. Nes ten yra žmonės, kurie tikrai žino šitą sritį“, – ketvirtadienį DELFI konferencijoje teigė R. Karbauskis.

Pasak jo, šį klausimą verta nagrinėti atskirai, nes „jis yra pakankamai platus“.

„Manau, kad fragmentiškai tirti tą klausimą tikrai nereikėtų“, – sakė R. Karbauskis.

Kaip DELFI jau rašė, Seimo patvirtintose NSGK tyrimo išvadose Generalinei prokuratūrai siūloma atsižvelgiant į surinktą informaciją ir paaiškėjusias nacionalinio investuotojo sukūrimo įsteigiant „Leo LT“ aplinkybes, iš naujo įvertinti, ar kuriant nacionalinį investuotoją nebuvo padaryta nusikalstama veika.

Tuo metu pačiam Seimui siūloma kreiptis į Energetikos komisiją su prašymu įvertinti, kokią žalą Lietuvos valstybė patyrė (ar galėjo patirti) dėl nepriklausomo investuotojo sukūrimo įsteigiant „Leo LT“ ir šios įmonės veiklos, ir pasiūlyti priemonių, kad ši žala būtų atlyginta.

Apie tai, kur dabar yra tie milijonai, kuriuos valstybei nori grąžinti Seimo NSGK pirmininkas Vytautas Bakas galima skaityti čia.