Panevėžyje virsta medžiai

Į Lietuvą atkeliavęs vasariškų liūčių sezonas smogė Panevėžiui. Feibuske panevėžiečiai ėmė dalytis nuotraukomis, kuriose matyti, kad gatvės virsta kone upėmis. O viename vaizdo įraše matyti, kaip pareigūnai gelbėja automobilį, ant kurio nuo audros užvirto medis.

Priešgaisrinės apsaugos departamento Situacijų koordinavimo skyriaus vyresnysis specialistas Saulius Raščevskis DELFI patvirtino, kad medis ant automobilio užkrito Kėdainių gatvėje, Panevėžyje. „Šiuo metu daugiau pranešimų nėra, tik šis vienas“, – teigė S. Raščevskis.

Audra Panevėžyje:

Lietūs greit nesitrauks

Ketvirtadienį lietūs smogs su visa jėga, savaitgalį kiek aprims, tačiau kada baigsis – nežinia. Lietų lydės žaibai ir perkūnijos.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Vida Ralienė DELFI teigė, kad vasarišką kaitrą lietūs nuslopins tik trumpam, pasitraukus debesims oras vėl šils.

„Trečiadienį turėtų palyti, tačiau lietūs nebus ilgalaikiai ir stiprūs. Ketvirtadienį dieną atkeliausi ištisiniai ir gana smarkūs lietūs. Turėtų lyti visoje Lietuvoje. Sausas laikotarpis baigėsi, – kalbėjo sinoptikė. – Ketvirtadienį dieną smarkiausiai lis pietvakariniuose rajonuose, o penktadienį dieną ir naktį – visoje Lietuvoje. Ir šeštadienį, ir sekmadienį daugelyje rajonų bus lietaus, tik ne taip ilgai, ne taip įkyriai ir smarkiai. Lietingi orai tęsis ir toliau.“

Anot sinoptikės, tuo metu, kai iš debesų nepliaups lietus, galėsime pasidžiaugti vasariška šiluma. „Lyjant temperatūra neviršys 20 laipsnių, tačiau pasitraukus lietui ir išlindus saulei, temperatūra kils aukščiau. Jei bus ilgesnis tarpas tarp lietaus, temperatūra turėtų pakilti ir iki 23-25 laipsnių šilumos, – kalbėjo sinoptikė V. Ralienė. – Šiluma nepasitraukia, tik atkeliauja lietūs ir debesys.“

Ketinantiems artimiausiomis dienomis keliauti į pajūrį taip pat reiktų suklusti – lietūs neaplenks ir Lietuvos kurortų. „Pajūryje lietaus taip pat bus daug, kaip ir visoje Lietuvoje. Ketvirtadienis ir penktadienis tikrai bus lietingi, šeštadienį ir sekmadienį lietūs bus trumpesni“, – kalbėjo V. Ralienė.

Lepins lietuviška vasara

Kaitra, kuria lepinomės jau nuo ankstyvo pavasario, traukiasi – atkeliauja tikra lietuviška vasara. O jau ketvirtadienį sulauksime lietaus, kurį lydės žaibai ir perkūnijos.

Ketvirtadienio naktį, prasisklaidžius debesims, temperatūra turėtų pakilti vos iki 12-17 laipsnių. Dieną sulauksime daug lietaus, perkūnijos ir žaibų. Tačiau atsitraukus debesims oras turėtų sušilti iki 22-25 laipsnių.

Ketvirtadienį šilčiausia bus Aukštaitijoje. Čia termometrų stulpeliai turėtų pakilti net iki 27 laipsnių.

Penktadienį pliaupiantį lietų taip pat turėtų palydėti ir žaibai, ir perkūnija.

Palangoje artimiausiomis dienomis termometro stulpelis turėtų pakilti iki 20 laipsnių, panaši temperatūra laikysis ir savaitgalį. Kitos savaitės pradžioje turėtų būti keliais laipsniais šilčiau, tačiau prognozuojama, kad savaitgalį aprimęs lietus kitos savaitės pradžioje vėl smogs su visa jėga, kartu atsinešdamas ir perkūniją.

DELFI skaitytojai, Lietuvoje siaučia liūtis, todėl kviečiame fiksuoti ir dalintis jūsų gyvenamoje vietoje praūžusios gamtos stichijos vaizdais. Siųskite el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Liūtis“.