Šiandien vyko beveik 20 diskusijų su įvairių sričių ekspertais, dirbančiais tiek Lietuvoje, tiek kitose šalyse.

Dienos pradžioje daugiausiai klausytojų sulaukė politikos srities diskusija su trijų kartų lietuviais. Pranešimus joje skaitė Antanas Saulaitis, Dalia Ibelhauptaite ir Virginijus Sinkevičius. Apie dabartinę, 2018-ųjų metų Lietuvą jie diskutavo su sociologu Vladu Gaidžiu, atlikėju Jurgiu Didžiuliu ir Verslo konfederacijos prezidentu Vladu Sutkumi.

Visos dienos metu oras Prienų rajone buvo puikus, todėl daugelis laiką leido lauke. Viso festivalio metu vykusios veiklos patenkino daugelio skonį, nes buvo galima rinktis aktyvią sportinę veiklą ir tiesiog proto mankštas.

Kinomanai kino erdvėje galėjo žiūrėti naujus lietuviškus filmus bei bendrauti su jų kūrėjais.

Daugiau akimirkų iš antrosios renginio dienos – nuotraukų galerijoje.

Erdvės diskusijoms ir pokalbiams buvo paskirstytos pagal sritis – nuo kultūros ir socialinių tinklų marketingo – iki mokslo ir socialinės politikos, diskusijų formatas taip pat buvo skirtingas. Tie, kam norėjosi tiesiog pasiklausyti ekspertų nuomonių, galėjo dalyvauti diskusijose su pranešėjais. Tie, kam norėjosi išgirsti, kokios patirtys paskatino lietuvius keliauti svetur, o pakeliavus sugrįžti ir veikti kažką čia, galėjo dalyvauti susitikimuose, vykusiuose mažose grupelėse.

Čia šiandien karaliavo prekės ženklai - apie savo karjerą ir profesijos ypatumus pasakojo su pasaulio gigantais, tokiais, kaip „Google“, dirbantys lietuviai, o vėliau jie vietą užleido nišinių verslų įkūrėjams, sugebėjusiems nepopuliarias idėjas paversti pelninga veikla.

Hipodromo erdvės buvo užpildytos, kai pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo dalyviams savo kalbą skyrė prof. Vytautas Landsbergis.

„Jauskime tai, kad ir Lietuvoje kai kas yra papuvę, ką reikia taisyti, kam negalima nuolaidžiauti. Labiausiai to tikimasi iš jaunų žmonių, kad jie nėra įpratinti, jie turbūt turi idealizmo ir nori, kad būtų kitaip. Tai ir neturite bėgti iš tos sužeistos Lietuvos, turite už ją kovoti, kaip kadaise partizanai kovojo. Mieli broliai ir seserys, pakovokite už geresnę Lietuvą“, – savo kalboje sakė profesorius.

Kai hipodrome sėdinčius festivalio lankytojus saulė pradėjo tikrąja to žodžio prasme kepti, vienas iš populiariausių dalykų festivalyje buvo viena iš kelių arba vienintelė vieta nusipirkti ledų. Nepastebėti eilės prie ledų buvo sunku, nes ji kurį laiką atrodė nesibaigianti.

Antrasis įvykis, kurio laukė daugybė iš anksto susirinkusių festivalio lankytojų – tai kiek įmanoma neformalus pokalbis su politikais, kurį vedė Justinas Jankevičius.

Aušra Maldeikienė, Žygimantas Pavilionis, Petras Auštrevičius ir Valentinas Mazuronis su vedėju ir minia kalbėjosi apie viską, tik ne apie tai, apie ką kalbėtis su politikais yra įprasta – politiką.

Dėl šios priežasties hipodrome skambėjo pasisakymai apie mėgstamas kojines ir spalvas, sporto komandas, kurias palaiko pokalbyje dalyvavę politikai, asmeninę higieną ir panašius dalykus.
Keli įdomūs faktai arba „prisipažinimai“, kuriuos buvo galima sužinoti renginio metu:

V. Mazuronis norėtų, kad visi žmonės pasaulyje dažniau naudotų nosinaites.

Mėgstamiausias Ž. Pavilionio spalvų derinys – juoda, raudona ir balta.

Jei privalėtų dirbti greito maisto restorane, A. Maldeikienė pasirinktų „McDonalds“.

Mėgstamiausias P. Auštrevičiaus greitas maistas – prancūziškos bulvytės.

Vakare hipodromo scenoje gros GJAN, Marijonas Mikutavičius, Antikvariniai Kašpirovskio dantys, Leon Somov ir Solo ansamblis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)