Nacionalinio kultūros centro vadovas S. Liausa pranešime spaudai dėkojo savivaldybei ir verslams už pagalbą, bet merą kaltino politikavimu ir teigė, kad neplanuota pagalba kelią chaosą.

„Iš vienos pusės, tai, kaip sureagavo ir kokią pagalbą suorganizavo Vilniaus miesto savivaldybė, yra sveikintinas žingsnis, ir mes labai dėkojame visiems verslams, kurie į tai įsitraukė ir savanoriškai prisidės prie šventės kūrimo Vilniaus mieste. Visgi apmaudu, kad toje vietoje, kur turėtume bendradarbiauti, žongliruojama politine įtaka ir sukeliamas visuomenės pasipiktinimas tuo, kam mes, kaip organizatorius, turime labai aiškius apribojimus, ir, neabejoju, meras tai puikiai žino“, – teigia S. Liausa ir priduria, kad norintieji tiekti maistą gali sukontaktuoti su Dainų šventės koordinatoriais, kad galima būtų operatyviai suderinti papildomo maisto tiekimo planą.

S. Liausos teigimu, meras asmeniškai nėra sudalyvavęs nė viename Dainų šventės organizatorių darbiniame posėdyje, jis esą nedalyvavo ir žiniasklaidai organizuotuose renginiuose.

Organizatoriaus teigimu, antradienį situacija dėl dalyvių maitinimo „buvo sukontroliuota, be esminių nesklandumų“. O trečiadienį esą Dainų šventės dalyviams maisto užteko, „tiekimas vykdomas sklandžiai“.

Iš trijų įmonių – „tik viena“ probleminė

S. Liausa teigė, kad iš trijų maisto tiekėjų problemų kėlė „tik viena“.

„Dėl tos įmonės... [VŠĮ „Bruneros“ – LRT.lt]. Ji ne šiandien atsiradusi ir ne šiandien probleminė. Ilgiau ir nenorėčiau komentuoti. <...> Faktas, kad iš trijų įmonė tik viena... ir tai – negali sakyti, kad viskas ten blogai. Reikia suprasti, kad keliolika maitinimo taškų, iš kur keliauja maistas, iš jų buvo tik vienas ar du probleminiai per visą tą laikotarpį. Tai nėra taip, kad būtų blogai“, – LRT TELEVIZIJAI sakė S. Liausa.

Anot jo, kažin, ar dalyviai būtų patenkinti, jei maistas būtų atvežtas anksčiau ir atvėsęs: „Nelabai suprantu, kuo dėtas tas „vėlai ar ne vėlai“. Jei būtų tas maistas anksčiau atvykęs – ar būtų pagerėjęs, jei būtų ilgiau stovėjęs? Suprantu, jei maistas būtų neužsakytas. <...> Tai yra tik manipuliavimas. Kitos dvi įmonės susitvarko laiku ir kokybe niekas nesiskundžia.“