Skulptūrą ir jos idėją negailestingai sukritikavo ir apžvalgininkas Ramūnas Bogdanas.

Išgirdęs tokią kritiką, DELFI apsilankė Laikinojoje sostinėje, kurioje kalbino miesto gyventojus ir svečius bei klausė, ar tikrai laisvę simbolizuojantis karys ne toks, kokio jie tikėjosi.

„Negali būti nė klausimo, ar buvo reikalinga tokia skulptūra. Tikrai super. O iš kur yra žinoma, kaip atrodė Vytis?“, – paklaustas apie viešojoje erdvėje kritikuojamą skulptūros išvaizdą sakė kaunietis Stanislovas.

Daugiau kauniečių nuomonių apie Vytį – DELFI reportaže:

„Su šia skulptūra pasisekė visiems. Tai nėra vien Kauno paminklas, tai visos Lietuvos Vytis. Esame vienas kumštis, todėl turime palaikyti vieni kitus, o ne konkuruoti. Džiaugiuosi už Kauną“, – sakė Laikinojoje sostinėje gyvenantis vilnietis.

„Kiekvienas grožį ir istoriją suvokia skirtingai. Kažkam jis gražus, kažkam – ne. Visi turime savo nuomonę“, – apie kilusią nepasitenkinimo bangą kalbėjo Marius.

Iš Vokietijos į Kauną atvykęs turistas Matthas pripažino, kad daug apie Vytį nežino, tačiau, pasak vyro, skulptūra tikrai puošia miestą.

„Šiek tiek žinau apie šią skulptūrą, bet daug apie ją pasakyti negalėčiau. Matau, kad tas pats karys yra vaizduojamas ir raudonoje vėliavoje (aut. – Lietuvos herbas). Labai šauni ir graži skulptūra“, – komplimentų negailėjo vokietis.

Turėjo pastabų

Ir nors daugeliui DELFI kalbintų praeivių „Laivės karys“ pasirodė nepriekaištingas, kai kurie turėjo ir priekaištų dėl skulptūros padėties.

„Turiu tik vieną pastabą. Dabar, žiūrint iš Kauno pilies prieigų, už Vyčio auga didelis medis, todėl atidengus skulptūrą, jis pranyks to medžio fone.“, – nuogąstavo kaunietė Jūratė.

„Man tik norėtųsi, kad jis stovėtų į kitą pusę, nes dabar stovi atsisukęs į Kauno pilį, todėl atrodo, kad ją puola, o juk turėtų ginti nuo priešų“, – pamąstymais dalinosi vyresniosios kartos atstovas Vytautas.

Šiuo metu vyksta Vyčio montavimo darbai, o oficialus skulptūros atidengimas yra planuojamas liepos 5 d.