Iš 88 užsiregistravusiu Seimo narių, 82 rezoliucijai pritarė, prieš buvo vienas ir vienas susilaikė.

Rezoliuciją pristačiusi viena jos iniciatorių konservatorė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė pabrėžė, kad labai svarbu yra nuolat priminti panašius klausimus.

„Kremlius ir prezidentas Vladimiras Putinas labiausiai norėtų, kad visi užsimirštų ir pasidarytų abejingi ir šie klausimai nebebūtų keliami“, - Seimo nariams kalbėjo politikė, pabrėždama, kad Rusijoje šiuo metu vyksta ne tik geras emocijas keliantis pasaulio futbolo čempionatas.

„Mūsų pareiga yra pasakyti, kad mes smerkiame šitokius Rusijos Federacijos žingsnius“, - apie įkalintą O. Sencovą ir kitus politinius kalinius kalbėdama akcentavo Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Rezoliucijoje taip pat deklaruojamas kvietimas Užsienio reikalų ir Vidaus reikalų ministerijoms, kad šios, konsultuodamosi su Ukraina, į „Magnickio“ sankcijų sąrašą įtrauktų asmenis ir pareigūnus, kurie prisidėjo prie O. Sencovą įkalinimo.

Rezoliucijoje Seimo nariai pažymi, kad Ukrainos kino režisierius ir politinis kalinys O. Sencovas yra dvidešimčiai metų įkalintas griežto režimo kalėjime Sibire dėl jo kritiško požiūrio į Rusijos agresiją prieš Ukrainą ir pirmiausiai - į Rusijos įvykdytą okupaciją Kryme.

Kartu akcentuojama, kad O. Sencovas jau pusantro mėnesio badauja, siekdamas atkreipti tarptautinės bendruomenės dėmesį į Rusijoje kalinčių ir sulaikytų politinių kalinių padėtį bei reikalaudamas juos paleisti.

Rezoliucijoje tai pat pabrėžiama, kad Lietuva niekada nepripažino okupuoto Krymo Rusijos dalimi, ir akcentuojama parama, kad Europos Sąjunga toliau tęstų ir griežtintų sankcijas Rusijai, jei ji ir toliau nevykdys savo tarptautinių įsipareigojimų.

O. Sencovas Rusijoje atlieka 20 metų laisvės atėmimo bausmę. Jis buvo suimtas 2014 metais Rusijos aneksuotame Ukrainos Krymo pusiasalyje ir apkaltintas terorizmu. Aktyvistas ir dokumentinių filmų kūrėjas kaltinimus visad neigė.

Režisieriaus likimas jau seniai kelia diplomatinius protestus.

Birželio 21 d. Didžiojo septyneto (G7) šalių ambasadoriai Ukrainoje pareiškė esą „labai sunerimę“ dėl Rusijoje kalinamo ukrainiečių kino kūrėjo O. Sencovo.