J. Basanavičiaus gatvėje galima rasti tradicinių cepelinų su varške arba mėsa, patiekiamų su grietinės arba spirgučių padažu. DELFI kalbinti kavinių atstovai tikino, kad populiariausi – tradiciniai didžkukuliai su mėsa, kuriuos lietuviai dažnai gardina ir spirgučiais, ir grietine.

Kai kuriose vietose galima paragauti ir keptų cepelinų arba cepelinų, pagamintų iš virtų bulvių. Tačiau įvairesnio įdarų pasirinkimo nėra net didžiai „Cepeliniškėmis“ pasivadinusioje kavinėje.

Brangiausi didžkukuliai Palangos širdyje kainuoja 6,50 Eur, o pigiausi 3,50. Tiesa, ne visos kavinės norėjo atskleisti kainas, tačiau kai kuriose išgirdome, kad jei klientai maloniai bendrauja ir nusišypso – gali tikėtis malonių nuolaidų.

Ne visi cepelinus gamina savo virtuvėje

J. Basanavičiaus gatvėje patiekiamus cepelinus kai kuriose kavinėse gamina iš jau paruoštos tarkių masės, tačiau yra ir tokių, kurie patys savo virtuvėje ir skuta bulves, ir jas tarkuoja. Viena tokių vietų – kiek nuošaliau įsikūrusi „Bulvinukė“.

„Mes viską darome patys. Nuo dūšios ir su meile“, – DELFI teigė „Bulvinukės“ direktorė Vita Ganeikienė. Palangiškė tikino, kad lietuviai mielai renkasi cepelinus, kuriuos gardina įprastais padažais: spirgučiais ir grietine.

Čia galima rinktis tik dviejų rūšių cepelinus – su varške arba mėsa. Už vieną didžkukulį teks sumokėti 2,50 Eur, o už du – 4.

„Bulvinukėje“ galima suvalgyti ir šaltibarščių už 3 eurus.

„Mūsų klientai apie mus sužino iš lūpų į lūpas ir tikrai mėgsta lietuviškus patiekalus, bent jau mūsų klientai tikrai“, – šypsosi Vita.

Reikia tiek cepelinų, kad vos spėja virti

„Rankų darbo“ cepelinais giriasi ir kavinės „Pajūrio akis“ administratorius Kęstutis. Anot vyro, moterys virtuvėje vos spėja suktis, kiek cepelinų reikia kasdien pagaminti.

„Patys viską darome, mūsų cepelinai tobuli, dar nė vieno nusiskundimo neturėjome. Nė vieno“, – kavinės virtuvės darbuotojomis didžiavosi vyras.

Didžkukuliai ir šaltibarščiai Palangoje

Saulėtą šeštadienio popietę vyras stoviniavo prie kavinės įėjimo ir vis kvietė svečius užeiti pasisotinti, o DELFI žurnalistams gyrėsi, kad jie siūlo gražiausius šašlykus visoje Palangoje, kurių čia poilsiautojai atvažiuoja net iš Šventosios.

„Patiekiame ant specialiai iškaltos rožės, ta rožė stovi, tie šašlykai, tiesiog tobulai atrodo. Žmonės ir suvalgo skaniai, ir fotografuojasi, ir į feisbuką įsideda nuotraukas“, – gyrėsi vyras.

Porcija cepelinų „Pajūrio akyje“ kainuoja 3,99 Eur, o lėkštė šaltibarščių – 2,99.

Rusai cepelinus vadina „firminiais kotletais“

„Pajūrio akies“ administratorius Kęstutis pasakojo, kad didžkukulius mėgsta ne tik lietuviai, bet ir estai bei rusai.

„Estai atėję prašo cepelinų, o rusai sako: „Norim jūsų firminių kotletų“. Ir dar būtinai daugiau duonos paprašo, rusai cepelinus visada valgo tik su duona. Ir estams, ir rusams cepelinai patinka, o kaip latviams patinka“, – nusišypsojo Kęstutis.

Vyro tikinimu, kai kurie lietuviai jau teigia, kad cepelinai kiek pabodo, tačiau užsieniečiai juos mielai valgo. „Išverdam tiek, kad virėjoms po darbo dienos net rankas skauda“, – pasakojo vyras.

Ne visi norėjo paviešinti kainas

J. Basanavičiaus gatvėje įsikūrusių kavinių darbuotojai DELFI žurnalistams mielai atvėrė valgiaraščius ir dalijosi patiekalų kainomis, tačiau kitoje upės pusėje įsikūrusio restorano „Floros simfonija“ darbuotojai nebuvo tokie svetingi.

Kainų neatskleidė nei svečius pasitinkanti mergina, nei padavėja, nei administratorius. Vyras teigė, kad jų restorano vadovai atsisako viešinti kainas.

Didžkukuliai ir šaltibarščiai Palangoje

Klientus vilioja gausiomis porcijomis

Kavinėje „Sutema“ dirbančios moterys kvietė klientus užeiti ir paragauti ne tik jų pagamintų cepelinų, bet ir kepsnių bei kitų patiekalų. „Pas mus pigu, porcijos didelės, esame įsikūrę gražioje vietoje, tik žmonių mažoka“, – negausiais klientų srautais skundėsi moterys.

Šioje vietoje šaltibarščių lėkštę suvalgysite už 2 eurus, du didžkukulius – už 3,50, o vieną už 1,80.

„Tik cepelinus ir valgo. Pigu, – tikino moterys ir toliau ragino čia užsukti klientus, – Pas mus dienos pietūs vos 3,50 Eur – labai pigu tokioje vietoje.“

Savaitgaliais brangiau, nuolatiniams klientams – nuolaidos už šypsenas

Beveik prie pat Palangos tilto įsikūrusios kavinės darbuotojai DELFI tikino, kad darbo dienomis čia pigiau, savaitgaliais brangiau. Cepelinų porcija savaitgaliais čia kainuoja 4 eurus, darbo dienomis – 3,50.

Šaltibarščiai savaitgaliais taip pat brangesni – 3,50, tačiau jei čia užsuksite darbo dieną arba tiesiog maloniai šypsositės, šeimininkai žada nuolaidas ir šaltibarščių mielai pasiūlys ir už 2,50 Eur.

„Nuolatiniams klientams padarome nuolaidų arba jei žmonės tiesiog malonūs, šypsosi, tai visada ir mes maloniai – negailime nuolaidų“, – kalbėjo Renata ir tikino, kad šios kavinės kai kurie klientai neaplenkia jau 15 metų.

Kainos skiriasi

Brangiausiai didžkukuliai kainuoja kavinėje „De Cuba“. Už porciją didžkukulių čia tekstų pakloti 6,50 euro, šaltibarščių lėkštę – 3,50.

Valgykloje „Skanumėlis“ šaltibarščiai kainuoja 2 eurus, o cepelinai – 3,30. Tačiau už 3,80 galite suvalgyti didžkukulių porciją, lėkštę sriubos ir atsigaivinti gėrimu.

Kone brangiausiai šaltibarščiai kainuoja kavinėje „Terasa vasara“ – 4 eurai.

Už porciją cepelinų kavinėje „Safari“ tektų mokėti 4,5 Eur. „Sporto lizde“ už cepelinus mokėsite 4,90 Eur, o lėkštę šaltibarščių – 3,40.

Cepelinų ir šaltibarščių kainos Palangoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (320)