„Kiekvieną dieną aš didžiuojuosi savo mama, nes jinai į pasaulį padėjo atkeliauti ne vienam šimtui Lietuvos piliečių, tačiau šiandien ji pasitarnavo ir piliečiui iš Latvijos. Didžiuojuosi ja dar labiau. Kartu su dar viena gydytoja iš Lietuvos gaivino keleivį, kuriam pasidarė bloga (įtariama mikro infarktas), kol lėktuvas (tik pakilęs) priverstiniu būdu buvo priverstas vėl leistis Turkijoje“, – feisbuke rašė renginių organizatorius Mantas Kazlauskas.

Jo mama, gydytoja ginekologė, su DELFI kalbėjo dar net negrįžusi namo, barėsi ant sūnaus, kam jis apie ją parašė ir žūtbūt prašė nerašyti jos pavardės.

„Neminėkite pavardės. Kam to reikia? Ne tas jau mano amžius, kad reikėtų reklamos. Aš dar net namo negrįžau, esu labai pavargusi“, – pasakojo gydytoja.

Moteris pasakojo, kad lėktuve maždaug 50-60 metų vyrui, Latvijos piliečiui, pasidarė bloga.

„Iš pradžių paklausė, ar yra lėktuve medikų? Aš nesu terapeutė, esu kitos srities gydytoja – ginekologė, tai iš pradžių net nėjau. Nuėjo viena moteris, pažiūrėjo kažką“, – pasakojo ji.

Pasak medikės, lėktuvui pakilus, maždaug po penkių minučių, žmogus pradėjo vemti.

„Sako, ar dar yra medikų? Aš staigiai prišokau, priėjo dar viena moteris, sakė ji yra patologoanatomė, tai mes trys buvome. Mes staigiai sureagavome. Sakau: ar ne su širdimi problemos? Ar ne infarktas? Nes jį pykino, po to vėmė, kairį šoną, nugarą skaudėjo“, – pasakojo moteris.

Ji pasakojo, vyrą nuvedė, paguldė ir laukė greitosios pagalbos.

„Tik tiek, kad jokių vaistų neturi, tai nitrogliceriną vienas keleivis turėjo. (…) Vaistinėlė buvo, bet sakė, kad yra toks įstatymas, kad negali duoti, jeigu nesi medikas. Štampo į kelionę gi nesivežiojame, kaip mes tai patvirtinsime?“, – sakė moteris.

Įgula laikėsi įstatymų

Small Planet Airlines“ rinkodaros vadovas Simonas Bartkus DELFI patvirtino, kad penktadienį buvo toks atvejis, kad lėktuvas vos pakilęs grįžo atgal į Antaliją dėl vieno iš keleivio problemų su sveikata. Paskui su likusiais keleiviais lėktuvas skrido toliau.
Oro linijų atstovas patikino, kad lėktuvo įgula laikėsi numatytų įstatymų. O jie numato, kad vaistinėlėmis lėktuve gali naudotis tik gydytojai.

„Negaliu kvestionuoti įstatymų. Viskas vyko pagal įstatymus“, – sakė S. Bartkus.

Jis taip pat patikino, kad lėktuvo įgula yra praėjusi mokymus, kaip suteikti pirmąją pagalbą, yra numatytos procedūros, kas yra daroma, jeigu keleivis sunegaluoja.