Kauno miesto savivaldybė ir Turkijos statybų bendrovė „Kayi Construction“ pasirašė rangos sutartį, kurios suma – 34,95 mln. Eurų.

Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis pranešė, kad stadiono, esančio šalia Kauno sporto halės Ąžuolyne, rekonstrukcija prasidės liepą ir turėtų būti baigta 2020 metų pavasarį.

„Konkurse dalyvavo 8 kompanijos, paskutiniame etape buvo likusios 3 iš jų, kurios visos buvo pajėgios pastatyti stadioną, tačiau pagal patirtį pasirinkome Turkijos kompaniją.

Rekonstrukcijos kaina svyravo nuo 34,5 iki 46 milijono Eur. Manoma, kad per 20 mėnesių Kaunas ir visa Lietuva turės stadioną“, – kalbėjo miesto meras.

Be rangos sutarties, Kauno savivaldybė ir „Kayi Construction“ dar pasirašė sutarties priedą, leisiantį kontroliuoti darbų apimtis ir apmokėjimą.

„Priedas mums leis daugiau ir pilniau kontroliuoti visą procesą, tai ne tik darbų kokybę bet ir skaičius. Šis stadionas nebus statomas „auksinio tualeto“ principu“, – teigė V. Matijošaitis.

Turkijos kompanijos „Kayi Construction“ plėtros prezidentas Mustafa Toprakas džiaugėsi galėdamas miestui padovanoti naują ir inovatyvų stadioną bei užsiminė, kad statybos gali baigtis netgi anksčiau nei yra planuojama.

„Tai buvo ilgas ir sudėtingas konkursas. Visos kompanijos buvo labai geros, todėl džiaugiamės, kad Kaunui tiko mūsų pasiūlymas. Mes tikime, kad pasiūlėme geriausią kainą šiam projektui.

„Kompanija džiaugiasi, kad baigėsi visos procedūros, o mes tikimės pasiūlyti tokį stadioną, kokio tikisi visas miestas. Rekonstrukciją gali pasibaigti net gi anksčiauankščiau nei numatyti terminai“, – sakė statybų kompanijos prezidentas.

Tačiau ne visi yra patenkinti rekonstruojamu Kauno stadionu.

„Didžiausia diskusija ir pasipriešinimas vyko su vietine bendruomene. Reikėjo atlikti dar daugiau darbų, kad rasti bendrus kompromisus. Kiekvienas kaunietis ir Lietuvos turėjo ir galėjo pareikšti savo nuomonę. Teismuose yra keletas bylų, vieną esame laimėję, kitos dar vyksta. Natūralu, kad konkurso pralaimėtojai ir laimėtojai skundžia vieni kitus“, – sakė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Stadionas futbolo rungtynėse galės talpinti 16 tūkst. žiūrovų. Per kitus renginius jų skaičius turėtų padidėti dar keletu tūkstančių.

„Tai pakankamai nedidelis stadionas, palyginus su tais, kuriuos statė mūsų kompanija, tačiau jis puikiai atitinka miesto dydį ir gyventojų skaičių“, – sakė M. Toprakas.