Kai kurios kitos naikintuvo nuolaužos kol kas lieka Lietuvoje ir yra tęsiami jų apskaitos ir protokolavimo procedūriniai veiksmai, šeštadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Praėjusį trečiadienį Rusijai buvo perduota "Su-27" ginkluotė - aviacinė patranka su sviediniais ir jų fragmentais, dvi artimojo mūšio "oras-oras" tipo raketos R37, dvi vidutinio nuotolio "oras-oras" tipo raketos R27, naikintuvo savisaugos nuo šiluminių ir radiolokacinių raketų sistemos fragmentai, fragmentai su radioaktyviuoju metalu (apie 1900 g vario, su uranu priemaišomis).

Rusijos karinių oro pajėgų naikintuvas "Su-27" sudužo rugsėjo 15 dieną Šakių rajone, pasienyje su Rusijos Kaliningrado sritimi, maždaug už pusšimčio kilometrų nuo Kauno.

Pilotas saugiai katapultavosi ir nusileido su parašiutu kaimyniniame Jurbarko rajone. Aukų išvengta, nes lėktuvas nukrito laukuose atokiau nuo gyvenviečių.

Naikintuvo katastrofą tyrusi tarpžinybinė komisija konstatavo, jog "Su-27" įskridimą į Lietuvos oro erdvę ir sudužimą nulėmė "techninių, organizacinių ir žmogiškų veiksmų visuma".

Užsienio reikalų ministerija, kuri praėjusią savaitę perdavė Rusijai notą dėl Rusijos karinio lėktuvo avarijos metu padarytos žalos atlyginimo, pranešė, kad diplomatiniais kanalais yra gautas Rusijos patikinimas, jog žala bus atlyginta ir šiuo metu Rusijoje vyksta atitinkamos biurokratinės procedūros.

Remiantis Generalinės prokuratūros pateiktais duomenimis, tenkintina žala yra 67 tūkst. litų.