Už tokį nutarimą ketvirtadienį balsavo 72 Seimo nariai, 2 buvo prieš, susilaikė 8 parlamentarai.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos atstovė G. Burokienė pakeis dabartinį Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininką Povilą Urbšį, kuris pasitraukė iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narių. Šiuo metu P. Urbšys dirba Mišrioje Seimo narių grupėje.

Seimo narė G. Burokienė buvo Migracijos komisijos pirmininkė, tačiau, Seimo sprendimu, ji išbraukta iš šios komisijos. Į Migracijos komisijos sudėtį įtrauktas buvęs žemės ūkio ministras parlamentaras Bronius Markauskas.

Ukmergėje gimusi G. Burokienė yra baigusi Kauno technologijos universitetą, yra inžinierė energetikė. Kartu su didžiųjų miestų bendruomenėmis ji yra įkūrusi bendrą kaimų ir miestų bendruomenių sąjungą. Parlamentarė yra daugelio publikacijų, skirtų kaimo bendruomenėms ir kaimo plėtrai, autorė. G. Burokienė stažavosi Maisto ir žemės ūkio organizacijoje prie Jungtinių Tautų Italijoje, taip pat Airijoje, Slovėnijoje, Švedijoje ir kt. šalyse kaimo plėtros srityje, įgijo kaimo plėtros eksperto kvalifikaciją.