Pasak jo, apie politines partijas jame kalbėta daugiau nei bet kuriame kitame pranešime. D. Grybauskaitė kritikavo šalies vidaus politiką ir politinių partijų susiskaldymą bei tarpusavio intrigas.

„Prezidentė kalba su tam tikru nerimu, ji mano, kad partijoms suduotas stiprus smūgis, kad jos turi atsinaujinti, pritraukti daugiau žmonių. Tai yra visiškai teisinga, aš tam visiškai pritariu“, - sakė G. Kirkilas.

Dėl prasto partijų vertinimo viešojoje erdvėje Seimo LSDDP frakcijos narys atsakomybę priskiria ir politikams, ir viešosios nuomonės formuotojams.

„Mes partijas padarėm kažkokiomis keistomis, nepatraukliomis institucijom. Mes visi atsakingi, patys politikai - visų pirma partijos lyderiai - taip pat, bet ir politologai, ir sociologai, ir visi kiti komentatoriai. Prezidentė pripažino, kad partijos yra pagrindinis demokratijos subjektas, todėl politologai turėtų kalbėti, bent jau taip, kaip kalbėjo Prezidentė, kad partijos turi atsinaujinti. Ji paminėjo labai retai minimą dalyką, kad pačiose partijose turi būti demokratiškas valdymas, nes nuo to viskas prasideda“,- kalbėjo G. Kirkilas.

LSDDP pirmininkas mano, kad partijos tapo nepatrauklios kaip institucijos, nes, užuot galvojusios apie demokratiškumą ir atsivėrimą, galvoja apie galios demonstravimą. Komentuodamas Prezidentės pranešimą politikas sakė, kad negalima tiek daug laiko skirti partijų vidinėms kovoms Parlamente.

„Įdomiausia tai, kad čia nėra laimėtojų. Net ir valdantieji čia nelaimi, net ir „valstiečiai“ čia nelaimi, nors jie bando pasakyti, kad yra geresni negu visi kiti iki tol buvę. Reikalas tas, kad ta kova užpildyta visa viešoji erdvė ir patys valdantieji dėl to nesugeba pristatyti savo pasiekimų ar numatomų reformų“, - sakė G. Kirkilas.

LSDDP lyderis pritaria prezidentės nuomonei, kad partijos turėtų ne kariauti, o vienytis ir kurti.

„Aš labai pritariu šiai prezidentės nuostatai, net šiek tiek apgailestauju, kad ji gan vėlai atsirado, prezidentės jau antros kadencijos pabaigoje, bet vis tiek ji yra labai svarbi. Aš matau daug galimybių. Manau, kad reikia turėti kuo daugiau bendrų projektų ir bendrų pasiūlymų, pavyzdžiui, inovacijų srityje. Galime ieškoti bendrų susitarimų, kad ir, pavyzdžiui, dėl Stambulo konvencijos. Jei to sieki, tai to pasieki. Gynybos sritis - iki šiol gi nepasirašytas susitarimas dėl gynybos“,- pažymėjo G. Kirkilas.

LSDDP pirmininkas mano, kad pagrindas bendradarbiauti yra, tik reikia visų politikų noro, įsitraukimo ir savo vaidmens politikoje suvokimo.

„Man labai gaila, kad prezidentė šiandien tik pakalbėjo apie galimą vienybę ir tuoj pat konservatoriai demonstratyviai paliko salę dėl to, kad jiems nepatiko, jog nepakviestas Lietuvos banko vadovas į diskusiją dėl reformų. Manau, kad tai yra per menkas dalykas, kad daryti tokius demonstratyvius žingsnius ir toliau kaitinti atmosferą. Reikia baigti šį karą visų su visais“, - sako LSDDP lyderis G. Kirkilas.