„Socialdemokratai nepritaria apskritai visų komisijų sudarymui, šitam irgi nepritars, nes mes nedirbame Lietuvos žmonėms, o aiškinamės tarpusavio santykius, kas, kuris, kuriam labiau įspirs į užpakalį“,- po antradienį vykusio Seimo frakcijų seniūnų susitikimo su Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu žurnalistams sakė Seimo narys socialdemokratas Algirdas Sysas.

Taip jis įvertino Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūno Ramūno Karbauskio naujo parlamentinio tyrimo iniciatyvą, kuriame bus akcentuojama nebe verslo, o politikų atsakomybė.

Pasak A. Syso, įdomiausia yra tai, kad politikoje atsiranda naujas žanras. „O įdomiausias žanras, ką girdžiu, kad NSGK pirmininkas Vytautas Bakas važinės po Lietuvos miestus ir pristatinės NSGK tyrimo išvadas. Jau Alytuje iškabintas plakatas, kad į Alytų atvažiuoja V. Bakas ir pristato NSGK išvadas. Čia naujas žanras Lietuvoje“,- sakė A. Sysas.

Frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnas Vytautas Kamblevičius mano, kad tai reiškia, kad prasideda rinkimų kompanija.

„Tyrimas tęsis mažiausia metus, tegul tiria, čia rinkimų kompanija prasideda“,- sakė V. Kamblevičius.

Mišrios Seimo narių grupės seniūnas Bronislovas Matelis irgi mano, kad naujas tyrimas, tai „R. Karbauskio pasirengimas artėjantiems rinkimams“.

„Ta komisija dirbs visus metus, tai yra iki kitų rinkimų, o po to prieš rinkimus galima bus pasakyti: tie yra geri, o tie blogi“,- svarstė B. Matelis.

Antradienį „valstiečių“ lyderis R. Karbauskis prabilo apie naują parlamentinio tyrimo iniciatyvą, kurią planuojama ketvirtadienį pristatyti Seimui.

Jo teigimu, planuojama sudaryti specialiąją tyrimo komisiją, kuri turėtų pabaigti tyrimą per metus.