Su palangiške žmona, kaip sako vyras, tiesiog suvedė likimas. Jis – buvęs sportininkas, tad tekdavo keliauti, ir kartą atvyko į Lietuvą. Užgimus meilei vyras vedė lietuvę ir dabar juokauja, kad jis yra vienas turtingiausių žmonių, nes turi net dvi tėvynes.

J. Basanavičiaus gatvėje kavinę įkūrusi šeima sako, kad tie, kurie skundžiasi, jog nesiseka verslas, patys save pasmerkia nesėkmei. Anot jų, reikia į viską žiūrėti teigiamai, nebijoti darbo ir nesitikėti, kad viskas bus paduota nieko nedarant. Tik tuomet galima pritraukti sėkmę.

„Dirbame ir vasarą, ir žiemą, tiesa, žiemą darbuojamės tik savaitgaliais. Žinome, kad vasarą daug atvykusių žmonių dar nereiškia, jog jie visi valgys kavinėse ir išlaidaus. Tikrasis vasaros ir poilsio sezonas Palangoje prasideda liepos mėnesį. Tie, kurie čia vieši per vasaros sezono atidarymą, atvyksta daugiau dėl pramogų ir jūros. O tie, kurie atvažiuoja ilgesnį laiką pailsėti, būna labiau nusiteikę išleisti daugiau pinigų. Tačiau į klientus nereikia žiūrėti tik kaip į pinigų atnešančius žmones. Mes su visais vienodai malonūs, tik taip poilsiautojai vėl atvyks pavalgyti ir gerai praleisti laiko“, – sako lietuvių kalbą gerai išmokęs vyras.

Anot armėniškais patiekalais vaišinančios kavinės savininko Arakelyano, ne pirmus metus labai jaučiasi, kad vis mažiau Lietuvoje žmonių, mažiau atostogaujančiųjų Palangoje, tad tiesiog būtina branginti ir gerbti kiekvieną klientą. Pasitaiko ir tokių, kurie vos atėję pasako, kad yra emigrantai, tačiau tai, anot vyro, jo požiūrio į žmones nekeičia. Visi klientai maloniai priimami ir aptarnaujami. Verslininkas nemaloniais vadina tik tokius, kurie elgiasi neadekvačiai, prisigeria ir būna nepagarbūs kitiems, tačiau šitokių beveik nepasitaiko.

„Klientams reikia parodyti gerą valią, nes maitinimo įstaiga tarnauja ne savininkui, o ateinantiems pavalgyti žmonėms. Lietuviai iš užsienio grįžta dėl to, kad pasiilgsta savo krašto. Palanga yra Lietuvos perlas, kuris traukia žmones atvykti vėl ir vėl, – sako vyras. – Žmonės myli savo kraštą, o už pagarbą atsako pagarba.“