„Ministro įsakymu sudaryta komisija, atlikusi tyrimą dėl galimo ULAC vadovo galimo darbo drausmės pažeidimo, išvadas pateikė ministrui A. Verygai, o sprendimas dėl šios situacijos turėtų būti priimtas per 30 dienų. Visgi ministras, įvertinęs pateiktas išvadas, atsakingiems SAM specialistams pavedė įvertinti ir papildomą informaciją, galinčią turėti įtakos sprendimui“, – BNS nurodė ministro patarėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė.

S. Čaplinsko pavardė šį pavasarį linksniuota keliose neigiamose istorijose: visų pirma viešojoje erdvėje nuskambėjo jo kontroversiški pasisakymai apie infekuotuosius ŽIV, vėliau viešojoje erdvėje pasirodė buvusio ULAC darbuotojo Kęstučio Rudaičio teiginiai apie S. Čaplinską. Pastaruosius teiginius vertino ir Specialiųjų tyrimų tarnyba, bet ji ikiteisminio tyrimo nutarė nepradėti.

Pasak L. Bušinskaitės-Šriubėnės, A. Veryga paprašė ministerijos specialistų įvertinti aplinkybes, kad S. Čaplinskas yra kreipęsis į teismą dėl galimo garbės ir orumo pažeidimo po viešoje erdvėje pasirodžiusios informacijos apie jo pasisakymus ir veiklą.

„Be to, svarbu paminėti ir tai, kad šiuo metu vyksta valstybės institucijų konsolidavimo procesas, kurio tikslas – pertvarkyti daugelį valstybės institucijų taip, kad jos veiktų efektyviai, operatyviai, nedubliuotų viena kitos funkcijų ir būtų racionaliai naudojamos valstybės biudžeto lėšos, t. y. visų mūsų mokesčių mokėtojų pinigai, skirti šių įstaigų išlaikymui (...). Viena iš tokių įstaigų, apie kurios pertvarkymą kalbama jau senokai sveikatos sistemos įstaigų koridoriuose, yra ULAC“, – sakė patarėja.

Anksčiau A. Veryga yra raginęs S. Čaplinską pasielgti vyriškai ir pačiam priimti sprendimą dėl tolesnės karjeros.

Straipsnis patikslintas 2019 sausio 14 dieną, gavus informaciją, kad 15min skelbtoje publikacijoje Kęstučio Rudaičio kaltinimai neatitinka tikrovės.