„Priimkime išvadas ir eikime toliau su tyrimais, nes šitas tyrimas parodė, kad reikia tyrimo, nes mes netyrėme nei „Modus grupės“ (...), ten skandalinga informacija, LEO LT, tikrai daug yra tyrimų. (...) Gerbiami konservatoriai, jums riesta, pripažinkime, ateina debesis ant jūsų“, - svarstant NSGK išvadas Seime sakė „valstietis“.

Jis kvietė tarnauti žmonėms, o ne koncernams. NSGK nario D. Gaižausko vertinimu, padėtis valstybėje yra ypatingai bloga, kai politikai užmiršta duotą priesaiką ir tarnauja koncernams.

„Pagrindinė žinia yra ši, kai mes, politikai, kurie davėme priesaiką tarnauti žmonėms, už tai mums suteiktos visos konstitucinės teisės, kai mes užmirštame savo priesaiką, tarnaujame koncernui, kai žiniasklaidos priemonės, kurios yra mūsų demokratinės valstybės garantas, užmiršta arba nenori matyti tam tikrų problemų, būdamos nepriklausomos, o tarnauja koncernams, mes turime ypatingai blogą padėtį valstybėje ir ta padėtis būna tokia, kad valstybė praktiškai yra parklupdoma“, - sakė D. Gaižauskas.

Jis priekaištavo konservatoriams, kad kai kurie jų lyderiai esą „išėjo su velniu obuoliauti“.

Reaguodamas į kolegos kalbą NSGK pirmininkas Vytautas Bakas pakvietė nesivadovauti noru kažkam atkeršyti. Parlamentinis tyrimas, anot jo, nebuvo nukreiptas prieš partiją, ar prieš asmenis.

„Sustokime nuo noro atkeršyti kažkam“, - ragino V. Bakas, pakvietęs į problemą pasižiūrėti ne per vienos partijos prizmę, o per visos politinės sistemos sąrangą.

Antradienį Seimas po pietų ketina apsispręsti, ar pritarti NSGK tyrimo išvadoms.