„Pasiūlytos šešios struktūrinės reformos, neatėjau su tikslu, kad „pritarkite viskam“. Tai valdančiosios daugumos reikalas, bet tai, kas atitinka jūsų programą, manau, turėtų būti priimtina. Modeliuojame situaciją į trumpąją ir ilgąją perspektyvą“, - liberalams sakė S. Skvernelis.

Dėl darbuotojų ir darbdavio įmokų sujungimo, ministras pirmininkas teigė, kad siekiama, jog žmogus suvoktų, kokia yra darbo vietos kaina, kiek mokesčių sumokama.

„Taip pat siekiame paskatinti nedalyvauti „šešėlyje“. Esminis dalykas, kad sujungimas mokesčių, tarifų pakeitimas lems, jog gaunantys nuo 500 eurų pajamų „į rankas“ turėtų ženklų atlyginimo padidinimą“, - sakė S. Skvernelis.

Neapmokestinamojo pajamų dydžio (NPD) išplėtimas, anot premjero, taip pat skatins darbo vietų kūrimą.

„Atsiradus daugiau darbo vietų, tuos mokesčius į biudžetą per pajamų mokestį susigrąžinsime“, - komentavo S. Skvernelis.

Premjeras pristatė ir kai kuriuos kitus numatomus mokestinius pakeitimus.

„Soriukas, bet ir tabako gaminių akcizų didinimą numatome“, - juokėsi premjeras.

Kalbėdamas apie pensijų reformą, ministras pirmininkas teigė, kad jos nevykdant našta „Sodrai“ greitai taptų nebepakeliama.

Premjeras iš liberalų vėl išgirdo kaltinimų, kad įstatymų projektams svarstyti Seimui duotos tik 25 dienos.

„Na, mokestiniai pakeitimai gali būti priimti ir su kitų metų biudžetu, bet tai nėra gerai. Kalbant apie pensijų pertvarką, ieškosime ir esame pasiryžę rasti kompromisų Seimo komitetuose. Noras ir galimybės tikrai yra, jeigu susikoncentruosime į esminius darbus, o ne ieškosime, ko kas nepadarė, kas kaltas, kas nekaltas“, - kalbėjo S. Skvernelis.

Iš liberalų premjeras išgirdo pažadą, kad „bus įjungtos abejonės ir diskusijos“.

ELTA primena, kad antradienį reformų įstatymų projektų paketai teikiami Seimui. Įstatymai įsigalios, jeigu jiems bus pritarta Seime. Ministrų kabinetas to tikisi šioje Seimo pavasario sesijoje, tačiau daug parlamentarų tuo abejoja.