Penktadienį Generalinė prokuratūra pranešė, kad su V. Šestelinskaja užmegztas ryšys, nustatyta, kad ji šiuo metu yra užsienio valstybėje. Tačiau ikiteisminis tyrimas dėl asmens dingimo yra tęsiamas, kadangi pareigūnams kyla abejonių, ar V. Šestelinskaja užsienyje yra laisva valia. Šiuo metu siekiama nustatyti tikslią asmens buvimo vietą.

Penktadienio pavakarę V. Šestelinskaja susisiekė su DELFI.

„Aš gyva ir sveika. Aš išėjau nuo vyro, kuris gėrė ir grasino mane užmušti, tai tęsėsi ilgus metus. Jis yra alkoholikas! Aš 13 metų daug ką išgyvenau. Jis vis žadėjo negerti, bet tai buvo tik jo melagystės ir tušti pažadai.

Visus 13 metų kentėjau Valerijaus moralinį smurtą. Aš nuo jo išėjau, nuo vaikų neišėjau, aš juos pasiimsiu. Dabar, po 13 metų patirto skausmo, pradedu naują gyvenimą, kur nėra alkoholizmo ir moralinio smurto. Aš dėl vaikų darysiu viską, kad vaikai būtų su manimi laimingi!“ – parašė V. Šestelinskaja.

Susisiekus su V. Šestelinskaja, ši pasakojo tikrai esanti sveika. Ji pakartojo iš namų išėjusi savo noru, nes neapsikentė girtuokliaujančio vyro. „Kas iš to, kad žmogus dirba, trys vaikai – jis geria, aš nebeištvėriau. Mano tėtis irgi iki šiol geria, aš pati augusi šeimoje su geriančiu tėčiu ir žinau, kaip sunku mano vaikams“, – dėstė moteris.

Viktorijos teigimu, ji palaikanti ryšį su vyriausiu sūnumi, vaikai žino, kad ji gyva ir sveika. Ji taip pat palaiko ryšius su Vokietijoje gyvenančia seserimi. „Aš bendrauju su artimaisiais, nesu jokioje vergijoje, pasas su manimi, aš pati išvažiavau, nes jau viskas, iš naujo stojuosi ant kojų, pradedu naują gyvenimo kryptį, noriu pradėti dirbti ir gyventi, vaikus pasiimsiu ir tikrai jų niekam neatiduosiu“, – dėstė V. Šestelinskaja.

Jos teigimu, dėl vyro smurto į policiją kreiptasi jau antrą kartą. Viktorijos tvirtinimu, vyras ją užmušti grasino net prie policijos pareigūnų. Pirmą kartą ji pareiškimą atsiėmė prispausta vyro tėvų. Pašnekovės aiškinimu, vyras savęs nebetvardė net būdamas blaivus – rėkdavo, pravardžiavosi be jokios priežasties. Ji spėja, kad sutuoktinį ištikdavo abstinencijos sindromas.

„Ko labiausiai bijau, tai vyro. Aš suimsiu save į rankas, aš ne viena, grįšiu ir vaikus pasiimsiu. Pradedu nebebijoti, pradėjau normaliai mąstyti, kaip normalus žmogus, nes iki šiol nemąstydavau – nuovargis, pažadai, prievarta, galvojimas, kaip pamaitinti vaikus, kad ant stalo būtų kąsnis, tačiau jis ateina ir vien baliai festivaliai. Atsiprašau – kiek galima“, – pasakojo V. Šestelinskaja.

Moteris teigia antrą dieną po išvykimo artimiesiems pranešusi, kad jai viskas gerai. Vaikais šiuo metu rūpinasi vyro tėvai, savaitgaliui atvažiuos jos mama.

Dėl savo pačios saugumo V. Šestelinskaja valstybės, kurioje šiuo metu gyvena, neįvardija. DELFI žiniomis, ji yra ne Europos Sąjungoje, tačiau ir ne Ukrainoje, kaip buvo manoma,

V.Šestelinskaja prokurorų prašo atšaukti tarptautinę paiešką, nes jai reikia pradėti legaliai dirbti, pradėti ieškoti mokyklos ir darželio vaikams. „Aš nenoriu, kad jie augtų taip, kaip augau aš“, – kalbėjo Viktorija, kurios mama jai būnant 16 irgi išėjo iš namų ir paliko geriantį tėvą.

Nors anksčiau teisėsauga skelbė suradusi rusakalbį vairuotoją, kuris esą pavežėjo V. Šestelinskają iš Lietuvos į Ukrainą, moteris DELFI sakė su sunkvežimiu tikrai nevažiavusi.

Mįslingas dingimas

Primename, kad moteris dingo gegužės 16 dieną. Tos dienos rytą ji paskambino į vaikų darželį, kur dirbo, ir pranešė, kad paėmė nedarbingumą, tačiau tyrimo metu nustatyta, jog moteris dėl nedarbingumo į gydymo įstaigas nesikreipė. ​

Tyrimo metu nustatyta, kad tą pačią dieną, apie 12.20 val., parduotuvėje „Drogas“, esančioje Savanorių pr., Vilniuje, buvo atsiskaityta V. Šestelinskajai priklausančia banko mokėjimo kortele - pirktos drėgnos servetėles.

Deja, pareigūnams atvykus į parduotuvę patikrinti, kas naudojosi kortele - V. Šestelinskaja ar kažkas kitas, paaiškėjo, kad tos dienos vaizdo įrašų nebėra.

Gegužės 25 d. prokuratūra paskelbė tarptautinę V. Šestelinskajos paiešką. Oficialiai teigiama, jog tai padaryta paaiškėjus naujoms aplinkybėms bei remiantis liudininkų parodymais.

DELFI žiniomis, atsirado V. Šestelinskają Rytų kryptimi vežęs vairuotojas.

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė, paklausta apie vairuotoją, DELFI anksčiau patvirtino, jog Lietuvos pareigūnams iš Ukrainos paskambino rusakalbis vairuotojas, kuris pranešė, jog pavežėjo V. Šestelinskają iš Lietuvos į Ukrainą.

Gavus šią informaciją ir buvo paskelbta tarptautinė paieška.