Vilniaus miesto apylinkės kovo pabaigoje atsisakė tokį prašymą priimti, tačiau apygardos teismas šį sprendimą sukritikavo ir panaikino. Klausimas perduotas iš naujo nagrinėti pirmos instancijos teismui.

„Pirmosios instancijos teismas nepagrįstai pareiškėjų prašymą dėl sprendimo vykdymo tvarkos pakeitimo vertino kaip pakartotinį prašymą, kuris jau yra išnagrinėtas, dėl ko nepagrįstai atsisakė jį priimti“, – paskelbė apygardos teismas.

Anot jo, prašymas negali būti vertinamas kaip pakartotinis, nes grindžiamas anksčiau teismų nenagrinėtomis aplinkybėmis.

Vijūnėlės dvaras vaizdingoje Druskininkų vietoje Lietuvos teismų pripažintas nelegaliu, jį nurodyta nugriauti. Teismas buvo numatęs galutinį beveik 600 kvadratinių metrų gyvenamojo namo griovimo terminą – iki praėjusių metų gruodžio 22 dienos.

Vijūnėlės dvaro savininkas Žilvinas Povilonis yra kreipęsis į Europos Žmogaus Teisių Teismą (EŽTT).

Kadangi pastatas negriaunamas, Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija yra kreipusis į antstolį. Jis BNS anksčiau sakė, kad po savininko kreipimosi į EŽTT vadinamojo Vijūnėlės dvaro Druskininkuose griovimo procedūros nestabdomos.