Patarėjams premjeras užsiminė nusipirkęs efektyvių vaistų nuo gripo ir nesiruošė pasiduoti ligai. Tačiau išvykti anksčiau į namus A.Brazauskui nepavyko.

Tuo tarpu vakar prastai pasijutęs krašto apsaugos ministras Linas Linkevičius po pietų buvo priverstas išvažiuoti gydytis į namus.

Ministras į medikus nesikreipė ir tikisi, kad šiandien jau galės pasirodyti darbe.

Aukšta temperatūra skundęsis ministras teigė gripo simptomus pajutęs po intensyvių kelionių į užsienį.

Kartu su užsienio reikalų ministru Antanu Valioniu praėjusią savaitę L.Linkevičius viešėjo Vokietijoje.

Karinių oro pajėgų lėktuvu kelionę iš Miuncheno į Lietuvą pradėję ministrai sutrikus lėktuvo įrangai nuo Varšuvos buvo priversti grįžti traukiniu.

Ministras A.Valionis po visą naktį trukusios kelionės traukiniu iš Vilniaus geležinkelio stoties tik trumpam nuvyko į Užsienio reikalų ministeriją ir išvyko gydytis į namus.

Ministro ligos Užsienio reikalų ministerijos atstovai nesiejo su kelione traukiniu ir kaltino permainingus orus.

Vakar į Latvijos sostinėje Rygoje vykusį trijų Baltijos šalių ir Vokietijos užsienio reikalų ministrų susitikimą A.Valionis taip pat išvyko sirguliuodamas.

Pasak Užsienio reikalų ministerijos atstovų, nepaisant aukštos temperatūros, A.Valionio susitikimas su Vokietijos užsienio reikalų ministerijos vadovu Joschka Fischeriu praėjo puikiai.

Daugelis vakar kalbintų ministrų prisipažino padarę klaidą, kad laiku nepasiskiepijo nuo gripo. Siaučiantis gripas nepavojingas tik pasiskiepijusiai finansų ministrei Daliai Grybauskaitei.

"Ministrė taupo valstybės lėšas, kurias tenka mokėti susirgus darbuotojui", - kalbėjo ministerijos atstovai.