Šeštadienį poilsiautojai nuo pat ryto vyko į Palangą. Tiesa, dalis pasilinkminti ir atšvęsti oficialią vasaros sezono pradžią atkeliavo jau penktadienį. Muzika, maistas, jūra ir saulė - anot žmonių, būtent tai atvilioja į Lietuvos perlu vadinamą kurortą.

Kaip jau anksčiau DELFI skelbė, nuo gegužės 15 d. centrinėje gelbėjimo stotyje jau budi ir gelbėtojai. Jie pramogautojų saugumu rūpinasi visą parą. Nuo birželio gelbėtojai ims budėti ir Šventosios gelbėjimo stotyje bei visuose gelbėjimo postuose. Postuose, kurių kurorto paplūdimiuose iš viso įrengta 17, bus budima iki rugsėjo 1 d. kasdien nuo 9 val. iki 20 val. Šventosios gelbėjimo stotyje gelbėtojai budės visą parą.

Tiems, kurie nori savaitgalį mėgauti žaidimais, taip pat netrūks veiklos: sporto ir sveikatinimo renginių čia ne vienas.

O kokia gi Palanga be muzikos, tad savaitgalį skambės nuo populiariosios iki liaudiškos muzikos, pasimėgauti gamta ir vaizdais kvies ne tik parkai, bet ir šiais metais pirmą kartą atverta Palanga – Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios bokšte įrengta apžvalgos aikštelė.

Norintieji patekti į 21,4 metro aukštyje įrengtą apžvalgos aikštelę, šį atstumą turi įveikti laiptais. Pasigrožėti yra kuo ir pakeliui – tarpinėje laiptų aikštelėje galima apžiūrėti bažnyčios laikrodžio mechanizmą bei perskaityti laikrodžio naudojimo instrukciją.

Šeštadienio vakarą prie jūros pasigrožėti kvies ir šventinis fejerverkas nuo Palangos tilto.