Motina ketvirtadienį buvo sulaikyta 48 val., penktadienį teismas skyrė jai kardomąją priemonę - intensyvią priežiūrą 3 mėn. (t. y. motinai bus uždėta apykojė), praneša Policijos departamentas.

Visa informacija perduota Olandijos teisėsaugai. Mergaitė perduota tetai.

Atsižvelgiant į tai, kad informacija susijusi su nepilnamete, o bylą nagrinėja kitos šalies pareigūnai, daugiau informacijos policija neteikia.

Kaip rašė DELFI, mergaitės motina kilusi iš Klaipėdos, tad galimai pagrobtos mažylės buvo ieškoma ir Lietuvoje.

Kaip skelbė portalas nltimes.nl, mergaitė dingo savaitgalį. Skirtingai duomenimis, šeštadienio vakarą arba sekmadienio rytą išėjusi iš įtėvių namų penkiametė nebegrįžo.

Mergaitė buvo susitikusi su savo biologine mama, todėl kilo įtarimų, kad vaiką pagrobė būtent ji.

Kaip skelbia vietos žiniasklaida, mergaitę mama pasiėmė 18:30 val. vietos laiku šeštadienį ir įsisodinusi į sidabrinį automobilį išsivežė. Tačiau policija praneša, kad tai nutiko 22.20 val. sekmadienį.

Liudininkų teigimu, vaiką pasiėmė stambaus sudėjimo šviesiaplaukė moteris su akiniais bei juodai apsirengęs vyras. Paiešką nuo savaitgalio tęsiantys pareigūnai baiminasi, kad lietuvę biologinė motina gali išvežti į Lietuvą.

Paieškos komanda teigia netikinti, kad mergaitės gyvybei gresia pavojus. Dingimo metu Deimantė vilkėjo rožinius marškinėlius bei mėlynas kelnes su gėlytėmis. Pranešama, kad lietuvė yra maždaug 1,2 m ūgio, šviesiai rudos odos, rudų akių bei tamsių plaukų.