Asociacija LGL, norėdama atkreipti dėmesį į teisinius, socialinius ir kultūrinius iššūkius, su kuriais susiduria LGBT asmenys Lietuvoje, išskleidė 30 metrų ilgio vaivorykštės spalvų vėliavą prie pagrindinių keturių Lietuvos valdžios institucijų – Seimo, Vyriausybės, Prezidentūros ir Katedros.

Kaip teigiama organizatorių pranešime, tikimasi, kad ši akcija paragins Lietuvos Respublikos įstatymų leidėjus ir politikos formuotojus imtis ryžtingų žingsnių, kad šimtmetį švenčiančioje Lietuvoje gyventi gera būtų visiems, o LGBT žmonės galėtų prisidėti prie mūsų valstybės klestėjimo ir saugumo pilna apimtimi.

Įspūdinga vaivorykštės vėliava į renginio vietą atgabenta „Vaivorykštės autobusu“ – spalvomis, muzika, šūkiais „Už lygybę!” ir žmogaus teisių aktyvistais pripildytu atviru autobusu, savo kelione Vilniaus miesto gatvėmis džiuginantį ne tik miesto gyventojus, bet ir jo svečius.

Šia simboline akcija Vilniaus miesto širdyje taip pat siekiama nusiųsti žinutę vilniečiams ir sostinės svečiams, kad Vilnius yra atviras ir tolerantiškas Europos miestas.