Keturi lietuviai automobilio nesuvaldė netoli Čekijos sienos, Lenkijoje. „Smarkiai lyjant, nesuvaldėme savo automobilio, įvažiavome į balą ir automobilį pradėjo „mėtyti“ po kelią. Automobilio nesuvaldėme ir trenkėmės į atitvarus“, – DELFI pasakojo ekipažas.

Į Belgradą draugai vyksta keturiese: Edvardas, Emilis, Tomas ir Marius. Vaikinų teigimu, jiems pasisekė, kad tuo metu kelyje buvo nedaug automobilių. „Avarija įvyko apie 4 val. ryto. Visi sveiki, tik automobilis nevažiuojantis, teko jį gabenti į saugojimo aikštelę ir ten palikti“, – ketvirtadienio vakarą pasakojo vaikinai.

Į Belgradą draugų būrys vyko keliais automobiliais, tad nutikus nelaimei kitas ekipažas sustojo padėti. „Jie padėjo lenkiškai susikalbėti su policija ir nuvežė mus iki artimiausio viešbučio“, – pagalbą įvardijo Edvardas.

Tačiau tai ne vienintelė pagalba, kurios jie sulaukė iš kitų „Žalgirio“ sirgalių. „Sirgalių feisbuko grupėje paskelbėme apie įvykį ir paprašėme pagalbos. Atsiliepė labai daug „Žalgirio“ sirgalių su siūlymais padėti ir nuvežti mus iki Belgrado, tačiau arčiausiai mūsų buvo „Žalgirio“ garbės klubo narių ekipažas, kurie mus visus keturis ir paėmė. Esame jiems labai dėkingi“, – džiaugėsi vaikinai.

Ketvirtadienio vakarą vaikinai liko Budapešte, čia nakvojo, o jau penktadienį pasieks Belgradą.

Edvardas skaičiuoja, kad automobilio vertė – apie 5 tūkst. eurų. „Sudaužytas, panašu, nepataisomai, tad žala nemaža“, – įvardijo pašnekovas. Automobilis šiuo metu vis dar saugomas aištelėje Lenkijoje, tačiau visus reikalus tvarko draudimas.

DELFI primena, kad į Belgradą sirgaliai traukia ne tik automobiliais, autobusais, bet ir lėktuvais. Penktadienio rytą iš Vilniaus oro uosto pakilo net keli DELFI sirgalių lėktuvai su keliais šimtais „Žalgirio“ sirgalių.