Anot V. Pranckiečio, nors jis nežino, ar R. Karbauskis, būdamas Seimo nariu, jokia forma nedalyvauja „Agrokoncerno“ veikloje, jo nuomone, verslą iš tikro valdo „valstiečių“ lyderio tėvas.

„Nežinau, tai yra jau ne mano žinojimo laukas, bet kiek pažįstu Česlovą Karbauskį, jo tėvą, tai manau, kad ten jis yra verslo ir savininkas, ir valdytojas, ir smegenys to verslo“, - „Žinių radijui“ trečiadienį sakė V. Pranckietis.

Parlamento vadovas teigia tikintis Etikos ir procedūrų komisijos pirmininke Rita Tamašuniene, teigiančia, kad visi Seimo nariai yra atsisakę savo verslų, o tai, kad Premjeras antradienį pareiškė, jog verslų turi tiek opozicija, tiek valdantieji, įvardijo „galvojimu, o ne žinojimu“.

„Aš pasitikiu Etikos ir procedūrų komisija, pasitikiu Premjeru, bet galvojimas ir žinojimas yra du skirtingi dalykai, tai reikėtų žinoti, o ne galvoti. (...) Etikos ir procedūrų komisija turbūt tikrina tokius dalykus prieš pareikšdama, tai, matyt, žino“, - teigė Seimo Pirmininkas.

Prezidentė D. Grybauskaitė antradienį pareiškė, kad Seimo nariai, susiję su stambiuoju verslu, turi pagalvoti, ar likti Seime. Taip Prezidentė kalbėjo, komentuodama, kad Seimas yra valdomas didžiausios frakcijos, kurios pirmininku yra „valstiečių“ lyderis, „Agrokoncerno“ vadovas R. Karbauskis.

R. Karbauskio nuomone, Prezidentė tokiais pareiškimais įsijungė į tokį žaidimą, kuriuo bandoma nukreipti dėmesį nuo politinės korupcijos skandalo.