Daugelis miestiečių renkasi populiariausius Melnragių ir Girulių paplūdimius, dviratininkai mieliau keliasi keltais per Kuršių marias į Smiltynę.

Nepatogumai dėl remonto

Įsibėgėjanti Pamario gatvės vedančios nuo Melnragės Karklės link rekonstrukcija ir dėl to susidarančios transporto spūstys verčia pasinervinti ne vien vairuotoją. Rekonstruojant keturių kilometrų ruožą nuo P. Lideikio, Audros ir Pamario gatvių žiedinės sankryžos iki miesto ribos ties „Žuvėdros“ poilsiaviete šiuo metu dviejose atkarpose eismas vyksta tik viena eismo juosta. Transporto srautai reguliuojami šviesoforo.

Verta nepamiršti, kad dabar dar tik gegužės pradžia, o kas laukia įsibėgėjus atostogų sezonui?

Planuojama, kad rekonstrukcija truks dvejus metus. Darbus atlieka nauja įmonė bendrovė „YIT Infra Lietuva“, kuri susijungus „Lemminkainen Lietuva“ ir YIT. Sutarties vertė siekia 5,73 mln. eurų.
Būtent dėl gatvės rekonstrukcijos atjungus kai kuriuos nuotekų tinklus neveikia ir kai kurie tualetai.

„Šiandien rytoj į tą paplūdimį vešime papildomus biotualetus. Visi kiti tualetai veikia – Smiltynėje, prie molo veikia, Melnragėje mokamas tualetas veikia, veikia ir Giruliuose. Neveikia vadinamajame neįgaliųjų pliaže ir prie centrinės antrosios Melnragės gelbėjimo stoties“, - DELFI sakė įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktorius Virgilijus Urbonas.

Vanduo per šaltas

Pliažuose poilsiaujantieji daugiausiai kaitinasi saulėje arba žaidžia įvairius žaidimus – pliažo futbolą, tinklinį. Maudytis išdrįsta vos vienas kitas. Net ir suprakaitavusieji po sportinių rungčių nedrįsta pasinerti į vėsią jūrą, jie mieliau nusiprausia įsibridę iki kelių.
Būtent ši aplinkybė lemia, kad dar neskubama pradėti gelbėjimo sezono.

„Tai juk dar nėra ką gelbėti. Vanduo vos 11 laipsnių. Kaip sakau, jei kas ir įbrenda iki vienos vietos, tuoj pat lekia atgal į krantą“, - juokiasi V. Urbonas.

Pasak jo, gelbėtojai budės pliažuose tik įvertinus ilgalaikes orų prognozes, kurios, pasak V. Urbono, kitą savaitę nedžiugins. „Sezonas ankstesniais metais yra prasidėjęs ir gegužės 2, ir 15, ir 20. Viskas priklausys nuo orų. Kiek girdėjau, kitą savaitę gali prasidėti lietūs“, - prognozavo V. Urbonas.

Visuose Klaipėdos administruojamuose pliažuose budės 70 gelbėtų.

Valys smėlį

Kol sezonas nepradėtas oficialiai, tol pliažuose neveikia vandens fontanėliai, dušai. Taip pat akis bado ir šiukšlinas paplūdimio smėlis.

Pernai BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“ įsigijo mašiną smėliui valyti, kuri 10 cm gylyje pašalina iš smėlio smulkias bei didesnes šiukšles.

V. Urbonas žadėjo, kad per artimiausias dvi savaites bus išvalytas paplūdimių smėlis. „Pernai valėme Smiltynėje, pasiteisino. Šiemet valysime ir Melnragės, ir Girulių smėlį. Tik čia labai skiriasi smėlio frakcijos. Melnragėje jis vienoks, Giruliuose kitoks. Bet nieko nepadarysi. Teks suktis“, - žadėjo V. Urbonas.

Klaipėdos paplūdimiams, įskaičiuojant nuolatinę priežiūrą, infrastruktūros atnaujinimą, gelbėtojų ir medicinos personalo atlyginimus, šiemet numatyta skirti per 1 mln. eurų.