„Ikiteisminio tyrimo metu buvo atlikti visi būtini įmanomi procesiniai veiksmai, tačiau nagrinėjamos nusikalstamos veikos situacija bei ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys neleidžia pagrįstai teigti, kad L. V. įvykdė nusikaltimą, numatytą Baudžiamojo kodekso 140 str. 2 d., todėl š. m. gegužės 3 d. buvo priimtas prokuroro nutarimas nutraukti ikiteisminį tyrimą“, – teigiama Generalinės prokuratūros DELFI pateiktame atsakyme.

Pati V. Vingrienė ketvirtadienį sakė prokurorų atsakymo dar negavusi ir teigė kol kas situacijos komentuoti nenorinti. Tačiau ji prisipažino žinanti, kad teisėsaugai pritrūko įrodymų dėl patirto smurto.

„Kol kas nieko nekomentuosiu, bet tikrai eisiu iki galo, nes tai yra problema ir tai, beje, buvo ne pirmas smurto atvejis. Galiu pasakyti tiek“, – lakoniška buvo Seimo narė.

Konfliktas įvyko skyrybų metu

Kaip balandžio 3 d. pranešė policija, apie 6.14 val., į butą Vilniuje, M. Jankaus g., buvo iškviesta policija. Čia gyvenantis L. Vingras (gim. 1966 m., blaivus) stumdamas vieną kartą sudavė žmonai Seimo narei V. Vingrienei (gim. 1971 m.) į petį. Vyras dėl smurto artimoje aplinkoje buvo uždarytas į areštinę.

Pats L. Vingras smurtavęs prieš žmoną neigė ir aiškino, kad incidentas tiesiogiai susijęs su skyrybomis. Vilniaus apylinkės teisme skyrybų byla nagrinėjama nuo praėjusių metų. Teismo duomenimis, skyrybos vyksta dėl abiejų sutuoktinių kaltės.

„Aš manau, kad tikrai jokio smurto nebuvo. Buvo mažas susistumdymas ir viskas, bet daugiau nieko“, – DELFI yra sakęs Žemės ūkio ministerijoje dirbantis L. Vingras.

Po incidento L. Vingras kuriam laikui buvo uždarytas į areštinę. Policija nurodė kurį laiką pagyventi atskirai. „Man, skirtingai nei žmonai, kuri bet kokia kaina siekia populiarumo, siekia sau reklamos, nereikia reklamos. Aš tokio tikslo neturiu. Dabar noriu viską ramiai apgalvoti“, – klausiamas, ką darys toliau, balandį sakė L. Vingras.

Sutuoktiniai augina du vaikus.