"Dėl "Su-27" avarijos padarytos žalos atlyginimo - nematau jokių problemų. Dabar ši procedūra yra derinimo ir sprendimo stadijoje, ir kai tik bus suderinti naikintuvo avarijos faktinės žalos skaičiai - viskas bus atlyginta", - tikino V.Opekunovas.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija praėjusį trečiadienį Rusijos ambasadai Vilniuje įteikė notą dėl žalos, kurią sukėlė Rusijos ginkluotųjų pajėgų lėktuvo "Su-27" avarija, atlyginimo.

Remiantis Generalinės prokuratūros pateiktais duomenimis, tenkintina žala siekia 67 tūkst. 62 litai 88 centus, kurią sudaro Plokščių žemės ūkio bendrovės žala (41 tūkst. 712 litų 50 centų) ir žala Lietuvos valstybei dėl aplinkos bei grunto užteršimo (25 tūkst. 350 litų 38 centai).

Rusijos karinių oro pajėgų naikintuvas "Su-27" sudužo rugsėjo 15 dieną Šakių rajone, pasienyje su Rusijos Kaliningrado sritimi, maždaug už pusšimčio kilometrų nuo Kauno.

Pilotas saugiai katapultavosi ir nusileido su parašiutu kaimyniniame Jurbarko rajone. Aukų išvengta, nes lėktuvas nukrito laukuose atokiau nuo gyvenviečių.

Naikintuvo katastrofą tyrusi tarpžinybinė komisija konstatavo, jog "Su-27" įskridimą į Lietuvos oro erdvę ir sudužimą nulėmė "techninių, organizacinių ir žmogiškų veiksmų visuma".