Premjeras tikina, kad naujasis kandidatas į ministrus neturi jokių tiesioginių verslo nei kitokių ryšių su žemės ūkiu.

„Šiuo metu yra daug žmonių Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungoje, kurie galėtų vadovauti šiai ministerijai, tačiau jie visi turi vieną „bet“... Jie turi tam tikrų sąsajų su žemės ūkiu, turintys verslą, ūkininkaujantys. Žinoma, tame nieko blogo nėra. Tačiau, po pono Markausko tam tikrų istorijų, kuriose, aš galiu tik pakartoti, - nieko nusikalstamo nebuvo, interpretacijos arba galimas interesų konfliktas visą laiką trukdė sėkmingam darbui“, - LRT radijui aiškino Premjeras ir pridūrė, kad pasirinktas kandidatas neturi jokių tiesioginių sąsajų su žemės ūkiu.

„Jeigu Respublikos Prezidentė pritars, ministras prisiektų gegužės 15 d.“, - pabrėžė S. Skvernelis.

Premjeras teisingumo ministro kandidatūrą žada pateikti dar šią savaitę.

„Sugebėsime galutinai atrinkti (...) žmogų, kuris galėtų per tuos likusius metus, kol Vyriausybė turės grąžinti įgaliojimus, šitą sritį (Teisingumo ministeriją - ELTA) galėtų iš esmės sutvarkyti“, - teigė Premjeras.

Vyriausybės vadovas taip pat nuogąstavo, kad teisininkų bendruomenės nariai netrykšta noru būti teisingumo ministru.

,,Iki tol buvo įkalbinti sudėtinga, tikrai nebuvo paprasta ir dabar nėra lengva. Aš jau irgi pasikartosiu: žmonės, kurie susikūrė tam tikrą profesinio gyvenimo standartą, kalbant apie teisininkų bendruomenę, ta pati advokatūra ar kitos pozicijos, - sunkiai įkalbinėjami, juos sunku įkalbėti, kadangi jiems reikia išeiti iš komforto zonos. Ministro pozicija nėra paprasta, ypač po tos krizės, kuri vyko Teisingumo ministerijoje. Aš manau, žmogus turėtų turėti politinio darbo patirties ir darbo vykdomoje valdžioje, tai taip pat būtų didžiulis privalumas“, - teigė S. Skverelis

ELTA primena, kad tai, jog Premjerui teks surasti naują žemės ūkio ministrą, paaiškėjo balandžio 25 dieną, kai į skandalą įsivėlęs ir aštrias diskusijas tarp Vyriausybės ir Prezidentūros sukėlęs dabartinis žemės ūkio ministras Bronius Markauskas nusprendė pasitraukti iš einamų pareigų.

Apie B. Markausko sprendimą paskelbęs S. Skvernelis sakė, kad B. Markauskas savo postą turėtų palikti birželio 1 dieną.

Anksčiau naujienų portalas „15min.lt“ pranešė, jog B. Markausko šeima, ūkininkaudama Klaipėdos rajone, kai kurių sklypų šeimininkams nemoka nuomos mokesčio.

Paaiškėjo, kad faktiškai B. Markausko motina Sofija Markauskienė apie 5 metus naudojosi sklypais be leidimo, o Nacionalinė mokėjimo agentūra S. Markauskienei mokėjo Europos Sąjungos išmokas už keturis sklypus, kuriuos ji dirba be nuomos sutarčių.

Tuo tarpu teisingumo ministro pareigos yra laisvos nuo kovo 9 dienos, kai iš jų po Prezidentės Dalios Grybauskaitės pareiškimo, kad ministrė nesusitvarko su pareigomis, pasitraukė Milda Vainiutė.

Balandžio 16 d. Premjeras S. Skvernelis pateikė kandidatą į teisingumo ministrus advokatą Giedrių Danėlių. Šis Premjero teikimas sukėlė aštrias diskusijas viešojoje erdvėje. Apžvalgininkai, atkreipdami dėmesį į G. Danėliaus darbą „MG Baltic“, įvertino Premjero teikimą kaip siekį į nepatogią padėtį pastatyti Prezidentę.

Prezidentūra balandžio 19 d. pranešė, kad Premjero pateiktas kandidatas į teisingumo ministro postą G. Danėlius nebus skiriamas dėl galimo interesų konflikto.