„Jei nėra jokių rūpesčių ir problemų, tai žmogus rašiklį tiesiog laiko rankoje arba jo iš viso nelaiko, – teigia E. Petkelienė. – Ranka tampa instrumentu, kuriuo išpiešiamos ar kitaip išreiškiamos emocijos ir problemos.“

Anot parapsichologės, tokie nesąmoningi veiksmai atskleidžia tas žmogaus problemas, kurias jis dažniausiai neigia ir nenori pripažinti.

„Jei žmogus pokalbio telefonu metu pradeda piešti ar brėžti kažkokias figūras, tai parodo ir dėmesio koncentracijos stoką“, – teigia parapsichologė.

Užrašų knygelė

Tiesa, kartais pokalbio telefonu metu žmonės tiesiog laiko rašiklį ar kitą nedidelį daiktą rankoje, jį sukioja, juo mosikuoja. „Tai reiškia, kad tas asmuo ieško pagalbinės priemonės, kuri padėtų jaustis labiau užtikrintu savimi, kad galėtų labiau susikoncentruoti į pokalbį, temą ar mintį. Žmogus, kuris yra sąmoningas ir gebantis susikoncentruoti, vargu ar ką paims į rankas“, – pasakoja pašnekovė.

Tačiau kiekvienas žmogus individualus, tad ir popieriaus lape nugulantys piešinėliai – skirtingi. Anot grafologės, gėles ar augalinius motyvus piešiantys asmenys taip išreiškia rūpesčius visuomeninėje aplinkoje, o piešiantys namelius turi problemų šeimoje.

Tokiuose piešiniuose atsispindi iš žmogaus charakteris. Pašnekovės teigimu, aštrius kampus brėžiantys žmonės yra linkę į konfliktus, o apvalias ir banguojančias linijas mėgstantys asmenys dažnai svyruoja ir nuolat keičia nuomonę.

„Energijos išskaidymas atliekant kokį nors veiksmą nereiškia nieko gero. Reikia daryti vieną darbą, o ne penkis iš karto, – teigia E. Petkelienė. – Dažnai žmonės geba ir tris knygas vienu metu skaityti. Tai irgi nėra gerai. Negalima daryti dešimties darbų vienu metu.“

Beje, parapsichologė pabrėžė, kad ne visuomet toks nevalyvas paišymas reiškia blogus dalykus. „Kai kurie rašo tiesiog atskirus žodžius. Tokiu būdu yra ir pranašysčių užrašytų, – pasakojo pašnekovė. – Tai labai reti atvejai, bet panagrinėjus tuos žodžius susideda prasmingi dalykai.“

Ką reiškia piešiniai, kuriuos piešiate?

Augaliniai motyvai

Gėlių žiedai, šakelės, lapeliai ar kitokie augaliniai motyvai atspindi įtampą, kuri tvyro už namų durų. Tai rūpesčių visuomeninėje pusėje atspindys.

Augaliniai motyvai

Žmogaus figūros

Jei piešiniuose įžvelgiate žmogaus figūras, tai atspindi tam tikras tarpusavio problemas. Pasak grafologės, tai reiškia tam tikrus bendravimo su kitais asmenimis trukdžius.

Nameliai

Kvadratėliai, primenantys namelius, kurie kartais papuošiami langais, durimis ar net kaminu, gali reikšti problemas namuose. Grafologės teigimu, namų motyvo piešimas problemas „įrėmina“ į namų aplinką.

Piešia ant piešinio

Jei nevalingai užpiešiami kiti piešinėliai, skaičiai, raidės ar ženklai, reiškia žmogus bando kažką paslėpti – neigia problemas. Tai gali būti ir neišsipildžiusių svajonių troškimas, slegiantys neįvykdyti planai ar panašiai.

Piešinys ant piešinio

Taškai

Kartais paraštėse nugula ne piešinėliai, o tiesiog daug taškelių. Lyg trupiniai paberti taškeliai rodo smulkmeniškumą, savęs ribojimą, stabdymą. Tokiems žmonėms vertėtų keisti požiūrį, žvelgti plačiau ir neužsistovėti vienoje vietoje.

Aštrūs kampai

Žvaigždės, trikampiai, trapecijos, daugiakampiai ar kitos nekonkrečios aštriakampės figūros atspindi negebėjimą spręsti konfliktus arba tai parodo, kad tokias figūras piešiantis asmuo linkęs konfliktuoti.

Banguojančios linijos

Bangos ir lengvai nuvilnijančios linijos išduoda nepastovų tokias linijas piešti mėgstančio žmogaus charakterį, dažną jo nuomonių kaitą.

Aštrūs kampai ir banguojančios linijos

Apskritimai

Balionai, apskritimai ar nuolatinis linijos sukimas ratu reiškia užsikirtimą sprendžiant problemas arba problemų nematymą.

Kilpos

Jei savo paraštėse įžvelgiate į susipynusius siūlus panašias linijas, reiškia negebate atsiriboti nuo praeities. Tai taip pat gali atspindėti ir senas nuoskaudas ar iš praeities pasivejančias problemas.