„Vakar STT pareigūnai paėmė iš ULAC dokumentus, kurie reikalingi tikslinant aplinkybes dėl Sveikatos apsaugos ministerijos kreipimosi dėl 2018 m. balandžio 11 d. „15min“ publikacijoje pateiktos informacijos dėl ULAC“, – DELFI patvirtino STT atstovė spaudai Renata Endružytė.

Pasak STT atstovės, tai yra įprasta administracinė procedūra, gavus pareiškimą, paprašant iš institucijų dokumentų, kurie reikalingi pateiktų aplinkybių patikslinimui.

„Ikiteisminis tyrimas nėra pradėtas. Tiesiog yra paimti dokumentai, kurie yra analizuojami tikslinant aplinkybes dėl gauto kreipimosi“, – sakė R. Endružytė.

STT atstovė negalėjo patikslinti, kokie tiksliai dokumentai buvo paimti.

„15min“ straipsnyje, po kurio Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) kreipėsi į STT, buvęs ULAC darbuotojas Kęstutis Rudaitis „Dokumentikos namams“ teigė, kad jam dirbant centre, jo vadovas Saulius Čaplinskas vertė darbuotojus klastoti viešųjų pirkimų dokumentus.

Laukia žinių iš STT

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) , reaguodama į viešoje pasirodžiusią informaciją apie galimai neskaidriai vykdytus ULAC viešuosius pirkimus po buvusio šios institucijos darbuotojo liudijimo viešai, nedelsiant kreipėsi į STT dėl tyrimo pradėjimo. Tad labai laukiame iš STT žinių. Nuo to priklausys ir tolimesni SAM veiksmai, teigiama ministerijos komentare.

Kaip ir iki šiol, taip ir šiuo konkrečiu atveju, SAM yra pasirengusi bendradarbiauti su teisėsaugos institucijomis, padėti teikdama informaciją, siekiant užtikrinti, kad atsakingos institucijos galėtų sklandžiai atlikti savo darbus.

„Ministras A. Veryga ne kartą buvo išsakęs poziciją, kad jokia korupcija sveikatos sistemoje nebus toleruojama – nei didelio, nei smulkaus masto. Jei pasitvirtintų informacija apie galimai neskaidrius UALC viešuosius pirkimus, SAM imsis visų reikalingų teisinių priemonių, kad būtų užkirstas kelias tokiems dalykams ir kad nebūtų toliau kuriamos prielaidos nepasitikėjimui sveikatos sistema, kuris, deja, ir taip nėra didelis. Tuo tarpu tokie dalykai prie geresnių sveikatos sistemos vertinimų tikrai neprisideda“, – teigė ministro atstovė spaudai Lina Bušinskaitė-Šriubėnė.

SAM yra suformuota komisija, kuri pradeda oficialų tyrimą dėl S. Čaplinsko pasisakymų apie sergančiuosius.

Ministro atstovė spaudai pakartojo, ministras A. Veryga suteikia galimybę ULAC vadovui S. Čaplinskui priimti pačiam vyrišką sprendimą dėl tolimesnių savo darbų. Šią savaitę po biuletenio turėjęs į darbus grįžti ULAC vadovas ir susitikti su ministru pokalbiui, savo nedarbingumą pratęsė dar savaitei iki balandžio 24 d. imtinai. Tikimės, kad jau kitą savaitę toks susitikimas įvyks.