Labiausiai skurstantiems pensininkams, tiems, kurie turi teisę į sodrinę pensiją, bet turi mažai draudimo stažo, asmenims, kurių pensijos bus iki 235 Eur, papildomai bus pridedama po 20 Eur“, – žadėjo ministras.

Anot jo, dviem padidinimais bus kieliamos ir kitos rūšies – šalpos pensijos. Esą jos papildomai bus didinamos nuo 117 Eur iki 130 Eur.

„Tai nėra vienkartinis padidinimas o nuolatinė sistema diegiama tam, kad būtų užtikrintas bent kiek geresnis mažiausių pensijų gavėjų pragyvenimo lygis“, – sakė L. Kukuraitis.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos skaičiavimais, tokių asmenų, kuriems išmokos bus didinamos per du kartus, yra apie 60 tūkst.

Iš viso per 2017 m. – 2020 m. senatvės pensijos vidutiniškai padidės 110 Eur – po kiek daugiau nei 25 Eur.

Šią savaitę pristatytos Vyriausybės žadamos reformos. Viena iš jų – pensijų reforma.

Šia reforma žadama daugiau asmenų įtraukti į privatų pensijos kaupimą. Visi darbuotojai iki 40 metų bus automatiškai įtraukti į kaupimą, nebent pareikš kitokią valią.

Taip pat bus keičiama formulė, pagal kurią skaičiuojamos įmokos į fondus.

Dabartinė formulė 2+2+2 kai po 2 proc. nuo atlyginimo mokama iš „Sodros“, nuskaičiuojama nuo darbuotojo algos ir priededama iš valstybės biudžeto, keičiama į 4+2: 4 proc. bus mokama nuo darbuotojo atlyginimo ir 2 proc. iš valstybės biudžeto.

Tikimasi, kad įgyvendinus reformą bus užtikrinta 50 proc. pajamų pakeitimo norma. Kitaip tariant, viliamasi, kad žmogaus pensija bus lygi pusei buvusios algos.