G. Oganausko kandidatūrą antradienį vienbalsiai patvirtino LRT taryba.

G. Oganauskas – ilgametis DELFI darbuotojas, buvęs M. Garbačiauskaitės-Budrienės pavaduotojas portale ir TV skyriaus vadovas.

G. Oganauskas „ant popieriaus“ uždirbs 3629 eurus. Generalinio direktoriaus ir jo pavaduotojo atlyginimai susieti – pavaduotojas gauna 85 proc. direktoriaus atlyginimo.

Generalinis direktorius gali turėti du pavaduotojus, tačiau M. Garbačiauskaitė-Budrienė kol kas antro pavaduotojo nesiūlys, o ateityje galbūt siūlys antro pavaduotojo pareigybės visai atsisakyti.

M. Garbačiauskaitė-Budrienė G. Oganauską vadino patyrusiu profesionalu, dirbusiu įvairiose medijose, kuris karjerą nuo 16 metų pradėjo radijo stotyje, yra dirbęs su sporto žurnalistika, internetine televizija. „Gyčiu aš pasitikiu, mes dirbome drauge daug metų, jis profesionalus, pareigingas ir kūrybiškas, plačių interesų žmogus, jis šioje komandoje labai tiktų įgyvendinant mano programą, įgyvendinant integraciją, galvojant apie tai, kaip mums misiją padaryti įdomesnę, patrauklesnę žiūrovui“, – teikiamą pavaduotoją pristatė M. Garbačiauskaitė-Budrienė.

Pats G. Oganauskas tarybai sakė 25 metus dirbantis žiniasklaidoje – radijuje, interneto žiniasklaidoje, kūręs interneto televiziją. Jis sakė susidūręs ir su technikos įsigijimu, ir darbuotojų samdymu, prodiusavimu, darbu su tiesioginėmis transliacijomis. „Manau, tokia patirtis būtų svarbi įgyvendinant keliamus tikslus – turinio integraciją skirtingose platformose. Žinios skirtingose srityse šiame darbe man labai padėtų“, – kalbėjo G. Oganauskas.

G. Oganauskas sakė, kad LRT galėtų būti naudingas prisidedant prie LRT kuriamo turinio sklaidos ir įvairovės didinimo. Kaip pavyzdį pateikė svarbiausią naujienų laidą „Panoramą“, kuri turėtų būti pasiekiama visomis įmanomomis platformomis, tarp jų ir socialiniuose tinkluose.

Jo nuomone, LRT televizijai reikėtų analitinės ir aiškinamosios verslo apžvalginės laidos, taip pat analitinės sporto laidos su pramoginiu prieskoniu. G. Oganauskas taip pat akcentavo LRT.lt Mediatekos populiarinimą.

G. Oganausko požiūriu, kita svarbi dalis – portalas Lrt.lt – galėtų tapti pagrindiniu kultūros kanalu internete. Taip pat G. Oganauskas tarybai akcentavo jaunimą – jo nuomone, pradedant portalu, būtų galima į LRT pritraukti jauną auditoriją.

Tarybos pirmininkas Žygintas Pečiulis kandidato kalboje pasigedo dėmesio LRT radijui. G. Oganauskas sakė esantis LRT radijo bei „Opus“ klausytojas ir didžiausiu iššūkiu laiko radijo sugebėjimą išsaugoti esamą klausytojų dalį bei pamažu atsikovoti tai, kas dėl įvairių priežasčių prarasta.

LRT tarybos narys Raimondas Savickas pasidalijo nuomone, kad pavaduotoją buvo galima rinktis iš LRT darbuotojų. Paskui kilo diskusija, ar balsavimas turi būti slaptas, ar atviras. Vis dėlto 8 tarybos nariai palaikė atviro balsavimo idėją ir LRT taryba G. Oganauską pavaduotojus išrinko vienbalsiai.

LRT yra ir daugiau permainų, kurias LRT vadovė pristatė tarybai.

Nuo balandžio 12 dienos iš pareigų pasitraukė Finansų ir ekonomikos skyriaus vadovas Romualdas Kaminskas bei Administravimo ir veiklos vystymo departamento vadovė Asta Nausėdė. Laikinuoju televizijos programų direktoriumi tapo Aldaras Stonys. R. Kaminsko pareigas perėmė buvusi LRT vyriausioji finansininkė Inga Šaltė.

LRT Administravimo ir veiklos vystymo departamento vadovu nuo gegužės 7 d. tampa dr. Tomas Rytel, lig šiol ėjęs VĮ „Lietuvos oro uostų” Organizacinio vystymo departamento direktoriaus pareigas.

Antradienį LRT Interneto departamento vadovo pareigas pradėjo eiti Ričardas Baltaduonis, turintis ilgametę vadovavimo patirtį interneto portalams. R. Baltaduonis įkūrė portalą lrytas.lt ir ilgus metus dirbo jo vadovu, o pastaraisiais metais vadovavo didžiausiam internetinės reklamos tinklui Lietuvoje.