„Kai (skiriasi - ELTA) požiūris į įstatymus, į Konstituciją, į jų laikymąsi, į moralę, kas būna dažnai nuvertinama arba bandoma užsimerkti iš politikų pusės, kad tol, kol teismas kažko neįrodė, mes nebandysime ir nesitrauksime. Bet visi pamiršta politinę atsakomybę. Tai šitoje vietoje tos įtampos kyla natūraliai“, - antradienį „Žinių radijui“ sakė Prezidentės patarėjas.

M. Lingė akcentavo, kad nematyti žemės ūkio ministro istorijoje klaidų būtų nedovanotina.

„Prezidentė suvokia savo pareigą, kurią jai patikėjo žmonės išrinkdami. Jei ji mato kažkokius kritikuotinus dalykus, ydas, arba kad einama ne tuo keliu, kada yra dangstomi negeri dalykai, tai, be abejonės, apie tai yra kalbama ir yra naudojami tie instrumentai, kurie yra suteikti Konstitucijos ir įstatymo“, - akcentavo M. Lingė.

Prezidentės patarėjas nesutiko su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų lyderio Ramūno Karbauskio Prezidentei išsakyta kritika, kad D. Grybauskaitė, reikalaudama B. Markausko atleidimo, sąmoningai bando įgelti „valstiečiams“.

„Nė vienai Vyriausybei nepavykdavo išvengti kritinių situacijų, bet priklausydavo nuo to, kaip į tai yra reaguojama“, - apibendrino M. Lingė.

Prezidentė, pirmadienį su Premjeru aptarusi žemės ūkio ministro galimybes toliau dirbti, laukia S. Skvernelio sprendimo dėl B. Markausko, kurį praėjusią savaitę paragino trauktis. Prezidentė praėjusią savaitę sakė, kad ministras B. Markauskas nebeturi nei politinės, nei moralinės teisės toliau likti poste.

S. Skvernelis teigė, kad ministrui po šalies vadovės pareikštos pozicijos būtų sunku, bet įmanoma toliau dirbti.

D. Grybauskaitei pareiškus, kad žemės ūkio ministras B. Markauskas neturi galimybių toliau dirbti, R. Karbauskis Prezidentės kritiką įvertino kaip šalies vadovės bandymą „pridenginėti konservatorių bėdas“.

ELTA primena, kad anksčiau naujienų portalas 15min.lt pranešė, jog B. Markausko šeima, ūkininkaudama Klaipėdos rajone, kai kurių sklypų šeimininkams nemoka nuomos mokesčio.

Paaiškėjo, kad faktiškai B. Markausko motina Sofija Markauskienė apie 5 metus naudojosi sklypais be leidimo, o Nacionalinė mokėjimo agentūra S. Markauskienei mokėjo Europos Sąjungos išmokas už keturis sklypus, kuriuos ji dirba be nuomos sutarčių.