Tomas Rytel yra tarptautinę patirtį turintis organizacijų valdymo, pokyčių įgyvendinimo, žmogiškųjų išteklių ir organizacijų veiklų efektyvinimo profesionalas, daugiau nei 17 metų dirbęs didelių Lietuvos kompanijų („Telia Lietuva”, koncernas SBA, „Lietuvos oro uostai”) vadovaujančiose pareigose. Taip pat jau kitą savaitę LRT Interneto departamento vadovo pareigas pradės eiti Ričardas Baltaduonis, turintis ilgametę interneto portalų vadovavimo patirtį.

„Džiaugiuosi galėdamas prisijungti prie atsinaujinančios LRT komandos ir kartu prisidėti prie ambicingų tikslų įgyvendinimo: skaidrinti ir efektyvinti įmonės valdymą, stiprinti tiesioginę vertę įmonei ir visuomenei kuriančias veiklos sritis, skatinti veiklos tvarumą bei darbuotojų įsitraukimą. Manau, kad vienas svarbiausių uždavinių – įtraukti darbuotojus į skirtingus valdymo procesus, skatinti vidinę lyderystę ir siekį padaryti daugiau nei prašoma ar nustatyta formaliuose dokumentuose. Turime sukurti tokią organizacinę kultūrą, kuri būtų paremta vidiniu pasitikėjimu, orientuota į tikslų ir rezultatų siekimą, geriausių savo savybių atskleidimą. Tikiu, kad šis LRT transformacijos procesas bus ilgas ir įdomus kelias, kuris leis nacionalinį transliuotoją pateikti kaip pavyzdį šiuolaikinių įmonių valdymo srityse“, – sako T. Rytel.

Pasak būsimojo Administravimo ir veiklos vystymo departamento vadovo, LRT jam kelia ypatingus jausmus – čia jį vaikystėje dažnai atsivesdavo močiutė Julija Adamkevičienė, aktorė ir viena pirmųjų Lietuvos televizijos režisierių, sukūrusi apie 2 tūkst. laidų ir vaidinusi pirmajame lietuviškame TV seriale „Petraičių šeimoje“. 2012-aisiais mirusi J. Adamkevičienė buvo gimusi, beje, tais pačiais metais, kaip ir LRT – 1926-aisiais.

Nuo balandžio 17 d. LRT Interneto departamento vadovo pareigas pradės eiti Ričardas Baltaduonis, turintis ilgametę vadovavimo patirtį interneto portalams. R. Baltaduonis įkūrė portalą lrytas.lt ir ilgus metus dirbo jo vadovu, o pastaraisiais metais vadovavo didžiausiam internetinės reklamos tinklui Lietuvoje.

„LRT.lt portalas ir mobiliosios programėlės gali ir turi būti modernūs, šiuolaikinių technologijų įkvėpti. Juose turėtų atsiskleisti visa sukaupta LRT geroji praktika ir sukurtas kokybiškas turinys. LRT grupė turi būti inovatyvi visose platformose. Tikiu, kad mano patirtis tikrai prie to prisidės“, – sako R. Baltaduonis.