T. Čyvas neigia jam metamus kaltinimus

Po incidento žurnalistas T. Čyvas paviešino kreipimąsi „Facebook“ tinkle. „Visiems, kam rūpi ir kam ne. Ir kolegoms, ir net Seimo apsimestinai patriotinėms, biškį išeinančioms iš mados politinėms kikimaroms, kurios komentuoja apie tai, ką neva geriausiai žino: niekada nemušiau nei žmonos, nei jokios kitos moters. Net jei pats gaudavau į snukį. Nei tądien, nei kada prieš tai“, – įraše teigė žurnalistas.

„Apgailestauju tik todėl, kad nesuvaldžiau mėnesiais besitęsusios situacijos su neadekvačiu žmogumi, tikėjausi, pasikeis. Tik dėl dukters apgailestauju, kad jai teko iškęsti būti pravardžiuojamai, o pastaruoju metu net stumdomai, ir sulaukiau, kol padėtis dar pablogės“, – tęsė T. Čyvas ir pridūrė, kad negali viešinti visų detalių dėl vykstančio tyrimo.

Policijos komisariate atsidūręs žurnalistas padėkojo pareigūnams už galimybę „pernakvot ramiau nei kompanijoje su nesuvaldomu žmogumi“. „Ir dėkoju Dievui, kad sugebėjau bent išgelbėt dukrą nuo fizinio užpuolimo. Teisėsauga lai dirbą savo darbą, o aš įrodysiu, kad tokių nesąmonių nebuvo“, – teigė T. Čyvas.

Žurnalistas tikino, kad visuomet vengia konfliktų, esą ne kartą jam teko raminti žmoną. „Ir šįkart – kas norit svarstykite, kas norite. Man svarbu, kad ši, deja... pamotė nesiartintų prie mano vaiko, kuo pasirūpinau. O besitęsiančių prasimanymų nekomentuosiu daugiau tiesiog nė kiek. Tegul kažkas toliau pasakoja pasakas, o aš einu padėti vaikui, pareiškusiam, kad nori būti „toliau nuo jos“ ruošti namų darbų. Pagaliau ramiai. Ačiū už pagalbą“, – „Facebook“ tinkle rašė T. Čyvas.

V. Čyvienė: jis viską meluoja

Ketvirtadienio rytą DELFI kalbinta T. Čyvo žmona Virginija teigė, kad iš areštinės paleistą vyrą matė tik kartą – kai policijos pareigūnai jį parvežė pasiimti daiktų. „Mano prašymu jį išvežė pas mamą“, – įvardijo V. Čyvienė.

„Blogai jaučiuosi, net pas tyrėją nenuvažiavau šiandien, – teigė moteris. – Visi jo pasakymai yra melagingi. Ir dėl dukros, kad neatimtų iš jo.“

V. Čyvienės teigimu, tai nebuvo pirmas kartas, kai jos vyras panaudojo prieš ją smurtą, tik į policijos pareigūnus ji anksčiau nesikreipė. „Paskutiniu metu ypač psichologiškai smurtavo. Mano sveikatą tai labai paveikė, – kalbėjo moteris. – Jis viską meluoja, kad aš pati nukritau. Tai gryna netiesa. Galiu prisiekti savo vaikų sveikata ir bet kuo, kad jis meluoja.“

Ji tikina, kad T. Čyvas po incidento nebandė taikytis, net nebandė atsiprašyti.

„Pastaruoju metu jis visiškai nesijaučia kaltas, – tęsė V. Čyvienė. – Anksčiau turėjau slėpti, nes buvau prigrasinta.“

„Aš juk pati negalėjau taip susižaloti, tai suprantama. Smurtauja ne pirmą kartą, tik aš įbauginta tai nuslėpiau. Psichologinis smurtas, kai alkoholis nuolat nešamas į namus, darosi nepakeliamas man ir mano sveikatai, – kalbėjo V. Čyvienė. – Kai aš jo bonkas nufotografavau ir jam nusiunčiau, jis pasakė, kad aš pati geriu nusipirkusi. Aš juk nedirbu ir neturiu už ką pirkti, pasakiau, o jis teigė, kad sakys, jog duoda man maistui, o aš perkuosi degtinę.“

Moteris pažėrė kaltinimų ir T. Čyvo elgesiui su dukra. „Moko ir dukrą meluoti, nuteikinėja prieš mane. Išlaužė duris, o paskui, pasikvietęs dukrą, jai melavo, kad aš tai padariau, o kai nufilmavau viską, išskrido mano telefonas iš penkto aukšto“, – kalbėjo V. Čyvienė.

T. Čyvas neigia smurtavęs prieš žmoną, nors atvykę pareigūnai rado ją sužalotą: matėsi žaizdos ant kelių, alkūnių, jai buvo sulaužyta nosis. T. Čyvui buvo nustatytas 0,57 prom. girtumas.

Iš areštinės paleistas T. Čyvas pas mamą apsistojo žmonos prašymu. „Man būtų per daug sunku su juo būti“, – teigė ji.

Moteris nesitiki susitaikyti su vyru. „Jei po visų barnių žmogus pasirenka ne mane, o alkoholį, iš karto grasina skyrybomis, jei pasakau, kad mažintų dozes, tai ko norėti. Kuo toliau, tuo blogiau. Nuolatiniai priekaištai, – kalbėjo V. Čyvienė. – Koks čia gyvenimas bus dabar po šito dalyko. Nemanau, kad kas nors bus gerai. Aš jį žinau.“