Penkiametė E.Urniežiūtė sako neturėjusi tokio dviračio ir juo labai džiaugiasi. Pasveikinti mergaitės atėjo ir Gargždų vaikų darželių auklėtiniai, kurie sakė didžiuojąsi bendraamžės poelgiu ir dovanojo jai gėlių bei įvairių dovanėlių.

Anot Gargždų priešgaisrinės ir gelbėjimo tarnybos viršininko, tikimasi, kad dviratis Evelinai padės užmiršti tai, ką teko išgyventi per gaisrą.

Jo teigimu, mergaitės poelgis tikrai didvyriškas, nes tokiais atvejais neretai ir suaugusieji nežino kaip elgtis. Mergaitės mama pasakoja, jog sulaukia įvairios paramos iš gyventojų. O už Vyriausybės iš rezervo fondo skirtus 20 tūkstančių litų ketina įrengti vaikų kambarį.

Daugiau nei 3 tūkst. litų ugnies nuniokoto kambario remontui skyrė ir Darbo partijai atstovaujantis Seimo narys Antanas Bosas.

„Sužinojau, jog labiausiai šeimai reikėjo statybinių medžiagų, kad galėtų kuo skubiau sutvarkyti savo būstą, nes žiema jau visai čia pat“, - sako A. Bosas.

Anot jo, kartu su R.Urniežiene gyvenantis Rolandas Paulauskas, dirbantis vienoje iš „Vakarų laivų remonto“ įmonių grupės bendrovių, yra tikrai darbštus vyras ir žadėjo pats su giminių pagalba sutvarkyti sudegusį būstą. Vienintelė problema – nemažai kainuojančios statybinės medžiagos.

„Užsakėme ir naujus plastikinius langus, kuriuos atvešiu asmeniškai, kai tik jie bus pagaminti,“ - sakė A.Bosas.