Šiuo metu Meksikoje atostogaujantis V.Adamkus yra pareiškęs, jog sprendimą dėl dalyvavimo rinkimuose ketina priimti ne anksčiau kaip vasaros viduryje.

Tuo tarpu kai kurios V.Adamkų rinkimuose žadančios remti dešiniosios partijos Prezidento sprendimą norėtų išgirsti anksčiau, nei šis planuoja tai paskelbti oficialiai.

Modernieji krikščionys demokratai šią savaitę dešiniųjų lyderius paragino dar kartą sėsti prie stalo ir tartis dėl bendro kandidato į Prezidentus.

Vytauto Bogušio vadovaujama Moderniųjų krikščionių demokratų sąjunga taip pat užsiminė, kad bendru dešiniųjų partijų kandidatu galėtų būti dabartinis šalies vadovas V.Adamkus. Pasak V.Bogušio, dėl šios kandidatūros dešiniesiems būtų lengviau susitarti.

"Tačiau variantas gana komplikuotas. V.Adamkus nėra pasakęs, ar dalyvaus rinkimuose. Todėl kelti jo kandidatūrą dabar būtų nelogiška. Laukti - taip pat", - svarstė V.Bogušis. Apsispręsti dėl kandidato į Prezidentus modernieji krikščionys demokratai turės balandžio pabaigoje vyksiančiame sąjungos suvažiavime.

Todėl modernieji krikščionys demokratai dešiniųjų partijų lyderius kviečia ieškoti ir kitų variantų. Šios partijos iniciatyva antradienį šaukiamas šešių partijų lyderių pasitarimas.

Į pasitarimą dėl bendrų veiksmų Prezidento rinkimuose pakviesti politinei bendradarbiavimo tarybai priklausantys konservatorius Andrius Kubilius, liberalas Eugenijus Gentvilas, centristas Kęstutis Glaveckas.

Tartis dėl bendros strategijos per rinkimus pakviesti ir krikščionių demokratų lyderis Kazys Bobelis bei Rolandas Paksas, kuris, kaip manoma, vadovaus besikuriančiai Liberalų demokratų partijai.

Šiamr pasitarime tikimasi išgirsti partijų pozicijas, ar šios yra pasirengusios svarstyti galimybę laikytis bendrų veiksmų per Prezidento rinkimus.

Taip pat laukiama teorinių pasvarstymų, ar partijos linkusios atsisakyti ambicijų nedalyvauti Prezidento rinkimuose ir kelti bendrą kandidatą. "Su šiomis partijomis būtų tęsiamos derybos ir aptariami konkretesni dalykai. Dabar svarbu susitarti iš principo", - kalbėjo V.Bogušis.

Moderniųjų krikščionių demokratų vadovas vis dar viliasi, kad dešiniesiems pavyks sudaryti koaliciją ir bendrus kandidatų sąrašus į savivaldybes: "Turime apsvarstyti visas galimybes. Atrodo, kad bus bendri Prezidento ir savivaldybių rinkimai, todėl antrojo turo gali iš viso nebūti".

Modernieji krikščionys demokratai įsitikinę, kad aštuoni ar daugiau dešiniųjų kandidatų nepajėgs rimčiau pasipriešinti galimam bendram kairiųjų kandidatui, kuriuo gali tapti socialliberalų lyderis Artūras Paulauskas.