Ragina prisiminti ekskursijas autobusais

Nacionalinės turizmo verslo asociacijos prezidentė Žydrė Gavelienė tikina, kad mėgstantiems kompaniją verta sėsti ne į automobilius, o į traukinius ar autobusus. „Dabar labai geras laikas važiuoti į nacionalinius parkus. Jų Lietuvoje yra net penki ir juos lankyti labai patogu tiems, kurie neturi automobilių. Galima sėsti į traukinį ir nuvažiuoti iki pat reikiamos vietos, – kalbėjo Ž. Gavelienė. – Taip pat yra agentūrų, kurios organizuoja keliones autobusais tiek Lietuvoje, tiek netolimame užsienyje.“

Ir nors daugelis ilgas keliones autobusais prisimena kaip ne itin patogias, nuobodžias ir net labai varginančias, pašnekovė teigia, kad dabar viskas kitaip. „Dabar kelionės autobusais yra visiškai kitokios nei tos, kokios būdavo mokykloje. Yra įvairių degustacinių kelionių, kurių metu aplankomi dvarai, Ventės ragas, paukščių kaimas, – vardijo Ž. Gavelienė. – Kelionės autobusais organizuojamos taip, kad būtų laiko ir individualiam laikui, ir pietums, ir degustacijomis.“

Anot pašnekovės, kelionės autobusu patiks tiems, kurie mėgsta dairytis pro langus ir grožėtis besikeičiančiais vaizdais, klausytis pasakojimų ir, žinoma, dideles žmonių grupes. „Šios kelionės patiks tiek senjorams, tiek jauniems žmonėms, tiek šeimoms. Svarbiausia sugebėti mėgautis kompanija bei norėti susipažinti“, – pasakojo Nacionalinės turizmo verslo asociacijos prezidentė.

Kaip vieną iš gražiausių Lietuvos vietų Ž. Gavelienė įvardijo ir Ilzenbergo dvarą. Prieš kelerius metus atgaivintas dvaras išsiskiria tuo, kad jame verda tikras gyvenimas: auginamos daržovės, dirbami laukai. O meilės saloje, į kurią veda lieptelis, auga stebuklingas ąžuolas, prie kurio ištartos meilės priesaikos esą yra amžinos.

Tiesa, pašnekovė neįvardijo vieno Lietuvos krašto, kuriame būtų daugiausia kerinčių kraštovaizdžių. Tiesiog patarė vilniečiams keliauti link pajūrio, o ne sostinės gyventojams – traukti Vilniaus link.

Sostinė kviečia į senamiestį

„Go Vilnius“ atstovė spaudai Gintarė Kavaliūnaitė šį savaitgalį ir vilniečiams, ir Vilniaus svečiams rekomenduoja pasigrožėti senamiesčiu. „Rekomenduojame apsilankyti Senamiestyje, kurio gatvėse jau prasideda lauko kavinių sezonas. Nuo šiandien ypač draugiška lankytojams tampa senamiesčio Savičiaus gatvė, kurioje savaitgaliais pradedamas drausti automobilių eismas. Ši restoranų ir kavinių pilna gatvė atšilus orams tampa viena lankomiausių pėsčiųjų gatve Vilniuje“, – kalbėjo G. Kavaliūnaitė.

"Burning street" Savičiaus gatvėje

O norintys pabėgti nuo miesto šurmulio, kviečiami į parkus: Bernardinų sodą ar Viliaus Universiteto Botanikos sodą Kairėnuose.

Kaunas kviečia sėsti ant dviračių

Likti mieste rekomenduoja ir kauniečiai. Šį, ne tik šiltą, bet ir šventinį savaitgalį, kauniečius bei miesto svečius džiugins renginiai.

„Rekomenduojame išsitraukti dviračius ir pamankštinti kojas Panemunės šile arba miesto centre esančiais dviračių takais, – rekomenduoja „Kaunas in“ turizmo informacijos specialistė Ieva Jasaitytė. – Taip pat ir pasivaikščioti miesto gatvėmis, atrasti, dar nematytus gatvės meno piešinius, užsukti į kiemo galeriją.“

Kaunas

Sekmadienį katalikai švęs Atvelykį, tad kauniečiai ir Kauno svečiai bus kviečiami į „Vaikų velykėles“ prie Kauno pilies, o mėgstantys aviaciją šeštadienį galės džiaugtis „Atvelykiu tarp lėktuvų“ Lietuvos aviacijos muziejuje.

Sulaukę šilumos ėmė pirkti bilietus

Norintys pabėgti iš didžiųjų miestų gali rinktis įvairius Lietuvos kampelius. Kupiškis, Kėdainiai, Burbiškės, Dubingiai, Biržai, Kuršių Nerija, Ventės ragas, Panemunės pilys – tai tik maža dalis ekskursijų po Lietuvą krypčių.

„Šį savaitgalį vietų jau nedaug, net ir kitą savaitgalį ne į visas ekskursijas pavyktų patekti, tad akivaizdu, kad kelionės autobusais domina lietuvius“, – sako kelionių organizatorė, UAB „Kelionių laikas“ direktorė Ilona Jozėnienė.

Ventės ragas

Tiesa, šaltuoju sezonu tokios kelionės nelabai vilioja. „Buvo šaltas oras, apniuk, todėl į tokias keliones lietuviai žiūrėjo atsargiai, bet sezonas įsibėgėja“, – teigė pašnekovė.

„Anksčiau keliaudavo vyresnio amžiaus žmonės, o dabar tokias keliones renkasi ir šeimos, ir poros, taip pat jaunimas, kurie nenori keliauti savo automobiliu“, – įvairų klientų ratą įvardijo I. Jozėnienė.

Beje, pašnekovė pabrėžė, kad vienos kelionės yra populiaresnės už kitas, tačiau tokių, kurios visiškai nedomintų lietuvių – ne.