Ankstų antradienio rytą, apie 6.14 val., į butą Vilniuje, M. Jankaus g., buvo iškviesta policija. Čia gyvenantis Linas Vingras (gim. 1966 m., blaivus) stumdamas vieną kartą sudavė žmonai Seimo narei Virginijai Vingrienei (gim. 1971 m.) į petį.

Vyras dėl smurto artimoje aplinkoje uždarytas į areštinę. Pareigūnus iškvietė pati politikė.

Policininkams Seimo narė sakė, kad vyksta skyrybos, greitosios pagalbos ji atsisakė. Vilniaus apylinkės teisme skyrybų byla nagrinėjama nuo praėjusių metų. Teismo duomenimis, skyrybos vyksta dėl abiejų sutuoktinių kaltės.

Policininkai į butą atvyko 6.27 val. Juos pasitikusi V. Vingrienė paaiškino, kad konflikto metu ją sutuoktinis pastūmė. Ir vyras, ir žmona buvo blaivūs.

Vingrienė pasipiktinusi policininkų požiūriu

Parlamentarė DELFI atsisakė komentuoti patirto smurto artimoje aplinkoje atvejį.

„Aš nenoriu komentuoti. (…) Taip, problema yra labai aktuali, ir dar vienas probleminis atvejis. (…) Taip buvo, bet aš nenorėčiau kalbėti apie tai. Tai yra privatus reikalas. Smurto prieš moterį tikrai neturėtų būti. Smurtas įvyko, taip.

Aš nenoriu komentuoti šito atvejo, tai yra privatus reikalas, aš turiu vaikų, kuriems tikrai būtų nemalonu, ir aš nelabai norėčiau, kad šitas atvejis išeitų į spaudą“, – kalbėjo V. Vingrienė.

Virginija Vingrienė
Parlamentarė plačiau savo atvejo nekomentavo, tačiau teigė „ pakraupusi mūsų policininkų požiūriu į smurtą artimoje aplinkoje prieš moterį“.

„Aš tiesiog noriu pasakyti, aš esu labai pakraupusi mūsų policininkų požiūriu į smurtą artimoje aplinkoje prieš moterį, tiesiog nepateisinami dalykai“, – sakė V. Vingrienė.

V. Vingrienė – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko Ramūno Karbauskio pavaduotoja.

Agronomės išsilavinimą turinti V. Vingrienė iki išrinkimo į Seimą 15 metų dirbo Žemės ūkio ministerijoje. Į Seimą ji išrinkta pagal valstiečių žaliųjų partijos sąrašą.

Seime V. Vingrienė dirba Europos reikalų ir Aplinkos apsaugos komitetuose, Energetikos komisijoje.

Oficialioje biografijoje skelbiama, kad V. Vingrienė su vyru Linu augina du vaikus.