„Norėtume informuoti, kad sostinės policija nevykdo patikros „Airbus“, atskridusiame iš Maskvos į Hitrou“, – policija nurodė pranešime, bet daugiau detalių nepateikė.

Šis incidentas viename iš Londono oro uostų įvyko vystantis diplomatinei krizei tarp Vakarų šalių ir Rusijos, kilusiai dėl kovo pradžioje Anglijos pietiniame Solsberio mieste įvykdytos atakos, per kurią Sovietų Sąjungoje sukurta kovine nervus paralyžiuojančia medžiaga buvo apnuodytas buvęs dvigubas rusų agentas Sergejus Skripalis ir jo dukra.

Didžioji Britanija dėl S. Skripalio apnuodijimo kaltina Rusiją. Tokios pozicijos laikosi ir dauguma ES šalių, JAV, Kanada ir kitos šalys, dėl šio incidento nusprendusios iš savo šalių išsiųsti po diplomatine priedanga dirbančius rusų žvalgybos pareigūnus.

Anksčiau penktadienį vienas informuotas šaltinis sakė Rusijos naujienų agentūrai „Interfax“, kad Britanijos policija iš anksto neperspėjusi atliko patikrinimą „Aeroflot“ laineryje „Airbus А-321“, atskridusiame į Hitrou iš Maskvos.

„Kai keleiviai išlipo iš orlaivio, į lėktuvą netikėtai įlipo policininkai ir primygtinai pareikalavo, kad įgula paliktų lėktuvą ir kad nedalyvaujant įgulos nariams būtų atlikta apžiūra“, – sakė agentūros pašnekovas.

Rusijos užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad tokie Britanijos teisėsaugos veiksmai yra provokacija.

„Visi Britanijos tarnybų veiksmai vykdomi ultimatyvia forma; britų policijos elgesys aiškiai byloja apie norą atlikti kažkokias manipuliacijas lėktuve be liudininkų“, – šį incidentą televizijai „Rossija 24“ komentavo URM atstovė spaudai Marija Zacharova.

„Neatmetame, kad šios dar vienos provokacijos Didžiosios Britanijos valdžiai prireikė, kad bet kokiu būdu išgelbėtų savo visiškai pašlijusią reputaciją dėl vadinamosios Skripalių bylos“, – pridūrė ji.

Vėliau vienas šaltinis sakė „Interfax“, kad britų policijos patikrintas „Aeroflot“ laineris išskrido atgal į Maskvą.