INFO TV kanalo žinių tarnybos vadovė Inga Larionovaitė DELFI sakė, kad prokuratūrai bus pateikta visa tyrimui reikalinga medžiaga, išskyrus nukentėjusiosios asmeniniai duomenys.

Jos teigimu, žurnalistai ir toliau bendrauja su merginomis, kurios galimai susidūrė su nederamu Seimo nario elgesiu.

Elgesį palygino su K. Pūko

Tuo metu žurnalistė Indrė Makaraitytė užtikrino, kad mergina, liudijusi, kokius išgyvenimus patyrė dėl nederamo politiko elgesio, nėra vienintelė, su kuria kalbėjosi „Info diena“.

„Ne visoms užtenka drąsos po tokio politiko elgesio, kuris skyrėsi nuo jo žodžių ir kaitaliojosi kiekvieną dieną, iškilus aikštėn šiai istorijai, ir labai audringos dalies visuomenės reakcijos, viešinti savo skaudžiausius išgyvenimus. Bet žmonės laisvėja ir drąsėja, moterys vis daugiau kalba“, – sakė ji.

I. Makaraitytė M. Majausko elgesį taip pat palygino su dabar jau buvusio parlamentaro Kęstučio Pūko. DELFI primena, kad jis taip pat sulaukė įtarimų dėl seksualinio priekabiavimo.

„M. Majausko reakcija yra tokia pat kaip ir K. Pūko. Jis taip pat buvo apskundęs „Info dieną“, kuri atskleidė jo nederamą elgesį, dėl šmeižto. K. Pūko Seime jau nebėra“, – priminė žurnalistė.

Matė, kaip merginai buvo sunku, kiek nervų tai kainavo

Savo ruožtu INFO TV žurnalistė Rūta Juknevičiūtė, kalbinusi nederamu seksualiniu politiko elgesiu pasiskundusią merginą, LNK televizijos laidoje „Valanda su Rūta“ pateikė daugiau judviejų pažinties detalių.

„Su aptariama mergina susipažinau per trečiuosius asmenis, mes pradėjome bendrauti, kelis kartus susitikome, daug susirašinėjome. Aš mačiau visą procesą, ko gero, dabar jau nuo tos pačios pradžios, nuo užuomazgų praėjo daugiau nei mėnuo. Aš mačiau, kad jai buvo labai sunku pasiruošti tai viešai išpažinčiai, kiek nervų tai kainavo.

Turbūt daug žmonių įsivaizduoja, kad tie, kurie kalba nerodydami veido, nesuvokia, kad už tuos žodžius gali tekti atsakyti. Jie puikiai suvokia, kad tai, ką pasakys, nebus kažkoks šiaip pašnekėjimas, kad tai turės pasekmes ir jų gyvenimui – gal ir tiesiog emocines, ir tam žmogui, apie kurį kalbama. Mergina puikiai tai suprato“, – tikino žurnalistė.

Pasak R. Juknevičiūtės, aptariama mergina kelias savaites galvojo, ar to tikrai reikia, bet vis dėlto prabilo.

Iki šiol viską prisimena labai detaliai: suprantu, kodėl ji nenorėjo kalbėti viešai

Paklausta, kodėl ji norėjo išlikti anonime, žurnalistė aiškino to priežastis puikiai supratusi po istorijos paviešinimo – žvelgdama į komentarus, viešąją nuomonę.

„Įsivaizduokite, ką reikštų jai prabilti viešai, parodant savo veidą. Ji sulauktų dar didesnio puolimo. Dabar net aš pati skaitydama komentarus kartais galvoju: „Po velnių, jei žinotų žmonės, kas ji tokia, jie su šakėmis ateitų, surastų kaltą, apkaltintų“. Aš suprantu, kodėl mergina viešai nenorėjo kalbėti. Tai būtų vieša savižudybė“, – pripažino R. Juknevičiūtė.

Pasidomėjus, ar jai pačiai nekilo minčių, gal ši istorija gali būti netikra, laidos „Valanda su Rūta“ pašnekovė aiškino maksimaliai patikrinusi informaciją.

„Aš mačiau, kokia ji yra pažeidžiama ir trapi toje istorijoje, neįžvelgiau nieko, jokio pagrindo, dėl ko ji galėtų sakyti netiesą, kodėl galėtų meluoti. Maža to, mergina gali labai detaliai papasakoti apie tą vakarą. Pavyzdžiui, iš kokios gatvės yra įėjimas į M. Majausko butą, daugmaž kelintas ten aukštas, koks yra kambarių išdėstymas, kokios spalvos dominavo, kokią knygą ji vartė svetainėje. Nemanau, kad žmogus, kuris turi susikūręs kažkokią melo teoriją, taip detaliai galėtų viską prisiminti“, – pasakojo žurnalistė.

Yra šaltinių, kurie pasakoja apie sistemingą M. Majausko elgesį

R. Juknevičiūtė bendravo ir su merginos pažįstamais, asmenimis, pas kuriuos ji tą vakarą iš M. Majausko buto pabėgo. Jie istoriją patvirtino.

„Yra daugiau merginų, kurios buvo tame bute. Na, bet tai – jų reikalas, kodėl jos nori ar nenori kalbėti, nereikėtų įvykiams užbėgti už akių. Yra įvairių istorijų. Nenoriu sakyti, kad visais atvejais tai buvo būtinai seksualinis priekabiavimas. Galbūt ten buvo istorijų, kai pačios merginos norėjo likti.

Tačiau ką noriu pasakyti, yra ir šaltinių, kurie gali patvirtinti, pasakoja apie sistemingą M. Majausko elgesį. Pavyzdžiui, tai yra tiesa, kad jis leisdavo laiką su jaunimu baruose, kad kartais tokie pasisėdėjimai pasibaigdavo pas jį bute, nevengiama alkoholio. Tai ne nuodėmė, visi buvo pilnamečiai, bet tie vakarėliai užsibaigdavo ir keliese. Yra žmonių, kurie gali tai patvirtinti. Kodėl jais netikėti?“, – klausė žurnalistė.

Kodėl prabilo tik dabar?

Anot jos, kartais tokioms istorijoms reikia laiko. Minima mergina prieš penkerius metus, kai aptariamas įvykis nutiko, buvo moksleivė, nežinojo, kam ką turėtų pasakyti, jautė didelę gėdą.

Be to, ji negalėjo įsivaizduoti, kur tuomet pakryps jos karjera, o M. Majauskas buvo vienos didžiausių šalies partijų narys.

„Ją įskaudino ta politinė galbūt dviveidystė, kaip ji sako. M. Majauskas, anot jos, į rinkimus, į Seimą ėjo po šeimos vertybių vėliava ir, kaip ji supranta, tos deklaruojamos vertybės visiškai neatitiko to, kas vyko realiame gyvenime“, – paklausta, kaip mano, kodėl mergina prabilo tik dabar, svarstė R. Juknevičiūtė.

Pradėjo bučiuoti, atseginėti suknelę

DELFI primena, kad INFO TV paviešintame interviu viena mergina papasakojo, kad prieš penkerius metus M. Majauskas ją, dar 18-metę moksleivę, pakvietė namo, o ten apkabino per liemenį, pradėjo bučiuoti kaklą, atseginėti suknelę ir sakyti, kaip jos trokšta, koks gražus jos kūnas.

„Info dienos“ pašnekovė užtikrino, kad ji – ne vienintelė, kurios bejėgiškumu buvo bandoma pasinaudoti.

Mergina pasakojo, kad M. Majauskas, tuo metu – premjero A. Kubiliaus patarėjas, buvo įsitraukęs į įvairias veiklas su jaunimu, moksleiviais. Jie politiką laikė savotišku mentoriumi. Moksleiviams M. Majauskas kalbėdavo apie politiką, apie tai, kaip svarbu pažintys. Tačiau draugystė esą nesibaigdavo vien draugiškais patarimais ir pamokymais.

„Dažni pasisėdėjimai baruose, pokalbiai. Dažniausiai besibaigiantys didelio alkoholio suvartojamo kiekiu“, – prisimena mergina.

Anot jos, M. Majauskas siekdavo nugirdyti jaunas merginas, moksleives, kurias atsivesdavo į barą neva pasišnekėti apie politiką: „Galutinis tikslas – parsivesti pas save į butą, ir nežinau, patenkinti savo poreikius“.

Pats M. Majauskas tokias kalbas kategoriškai neigia. Anot jo, nebuvo ir aptariamo susitikimo su moksleive.