Sprendimas pradėti šį ikiteisminį tyrimą priimtas išnagrinėjus Seimo nario Mykolo Majausko pareiškimą, kuriame teigiama, kad vienos televizijos žinių laidos metu buvo anonimiškai paskleista tikrovės neatitinkanti ir jį šmeižianti informacija.

Kaip praneša prokuratūra, ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 154 str. 2 d. pradėtas siekiant nustatyti faktines įvykio aplinkybes.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato tyrėjai, jį organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apylinkės prokuratūra.

DELFI primena, kad INFO TV paviešintame interviu viena mergina papasakojo, kad prieš penkerius metus M. Majauskas ją, dar 18-metę moksleivę, pakvietė namo, o ten apkabino per liemenį, pradėjo bučiuoti kaklą, atseginėti suknelę ir sakyti, kaip jos trokšta, koks gražus jos kūnas.

„Info dienos“ pašnekovė užtikrino, kad ji – ne vienintelė, kurios bejėgiškumu buvo bandoma pasinaudoti. Mergina pasakojo, kad M. Majauskas, tuo metu – premjero A. Kubiliaus patarėjas, buvo įsitraukęs į įvairias veiklas su jaunimu, moksleiviais. Jie politiką laikė savotišku mentoriumi. Moksleiviams M. Majauskas kalbėdavo apie politiką, apie tai, kaip svarbu pažintys. Tačiau draugystė esą nesibaigdavo vien draugiškais patarimais ir pamokymais.

„Dažni pasisėdėjimai baruose, pokalbiai. Dažniausiai besibaigiantys didelio suvartojamo alkoholio kiekiu“, – prisimena mergina. Anot jos, M. Majauskas siekdavo nugirdyti jaunas merginas, moksleives, kurias atsivesdavo į barą neva pasišnekėti apie politiką: „Galutinis tikslas – parsivesti pas save į butą, ir nežinau, patenkinti savo poreikius“.

Pats M. Majauskas tokias kalbas kategoriškai neigia. Anot jo, nebuvo ir aptariamo susitikimo su moksleive. Praėjusią savaitę M. Majauskas kreipėsi į prokurorus.

Kilus skandalui, M. Majauskas suspendavo narystę konservatorių partijoje.