Trečiadienį į šalį brausis šaltesni orai, suksis šiaurės, šiaurės vakarų krypties vėjas. Daug kur palis, vietomis į lietų įsimaišys ir šlapdriba. Vilniaus ir Kauno apylinkėse bus apie 3–5 laipsnius šilumos. Dangumi plauks debesys, protarpiais numatomi krituliai. Šiauliuose lietus maišysis su šlapdriba. Termometrai fiksuos vos 1–2 laipsnius šilumos, o vakare temperatūra kris žemiau nulio, galimas plikledis. Pajūryje bus apie 2 laipsnius šilumos, vyraus mišrūs krituliai.

Ketvirtadienio naktį nedidelis sniegas dažniau kris pietiniuose šalies rajonuose. Dienos metu debesuotumas sumažės, pūs vidutinio stiprumo šiaurės, šiaurės rytų krypties vėjas. Vilniuje ir Kaune naktį vyraus negausus sniegas, šals iki -3 laipsnių. Dieną Vilniuje oras šils iki 2, Kaune – iki 3 laipsnių. Šiauliuose dangumi plauks nedideli debesys. Naktį atšals iki -5 laipsnių. Dieną temperatūra sunkiai kils iki 1 laipsnio šilumos. Pajūryje naktį šals iki -3 laipsnių. Dienos metu dangus bus saulėtas, oras šils iki 2 laipsnių.

Penktadienį numatomas nepastovus debesuotumas, jau ir dieną laikysis neigiama temperatūra, o dėl smarkaus šiaurės rytų, rytų krypties vėjo jutiminė temperatūra bus gerokai žemesnė. Vilniuje ir Kaune debesys tai susibėgs, tai vėl skirstysis. Naktį termometrai fiksuos -5, dieną bus -2 laipsniai šalčio. Šiauliuose naktį debesys bus gausesni, šals iki -6 laipsnių. Dieną vyraus pragiedruliai, bus apie -4 laipsnius šalčio. Pajūryje pro debesis žvilgčios saulė. Naktį temperatūra sieks -5, įdienojus bus -2 laipsniai šalčio.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, savaitgalį išsilaikys smarkus vėjas, tad oras bus itin žvarbus. Jutiminė temperatūra nakties metu svyruos apie -20 laipsnių, o ir dieną ji bus gerokai žemesnė, nei fiksuoja termometrai. Eidami laukan turėkite tą omenyje. Šeštadienį vietomis galimi krituliai, tačiau daug kur savaitgalis bus ganėtinai gražus, tik šaltas.