Kaip DELFI nurodė prokuratūros atstovai, prašymas pradėti tyrimą priimtas pirmadienį.

Anksčiau politikas viešai aiškino, kad išsakyti kaltinimai yra absoliučiai niekuo nepagrįsti, tad jo kreipimosi priežastis bus prašymas išsiaiškinti paskleistą informaciją ir pradėti tyrimą dėl šmeižto.

Antradienį su M. Majausku DELFI susisiekti nepavyko, tačiau daugiau aplinkybių jis pateikė pirmadienio vakarą LNK televizijoje rodytoje laidoje „Nuo... Iki...“.

„Šiandien aš esu tyras, aiškus, konkretus ir sakau, kad nepažeidžiau jokio – nei teisinio, nei moralinio principo. Tie dalykai yra išgalvoti. Žmonės, kurie kalba, tegul kalba. Teisėsauga atsakys į visus šiuos pareiškimus, o kažkada ateis laikas ir reputaciją apginti“, – nurodė M. Majauskas.

Pastarųjų dienų įvykius jis pavadino viešo gyvenimo kaina.

Vadino viešo gyvenimo kaina ir dideliu išbandymu santykiams

„Aš suprantu, kad tai, kas vyksta, yra viešo gyvenimo kaina. Kiekvienas viešas žmogus, kuris eina, kažką daro, kelia klausimus, kažkada sulauks klausimų pats. Pagrįstų ar nepagrįstų, bet jo klaus. Dabar, kai sulaukiau tokių kaltinimų, kurie yra visiškai nepagrįsti, turiu aiškintis ne tik visuomenei, bet ir vaikams, kurie eina į mokyklą, kurių bendraklasiai klausinės: „Tai kaip čia yra? Ar tu girdėjai, ar matei? Aš mačiau tavo tėtį per televizorių. Kas ten buvo?“. Vaikai maži dar pakankamai kalbėti tokiomis temomis“, – aiškino M. Majauskas.

Politikas pripažino, kad jo santykiai su artimais žmonėmis yra pažeisti.

„Aš suprantu, kad tai yra labai didelis iššūkis mūsų šeimai. Aš tą priimu, darysiu viską, kad kalbėtumėmės, toliau pasitikėtume vienas kitu. Tai yra labai svarbu. Laikas parodys, ar tai įmanoma, kiek tai įmanoma. Šiandien tai – didelis išbandymas“, – paklaustas, ar nebijo, kad tai jų šeimoje baigsis skyrybomis, mintimis dalijosi politikas.

Jis tikino darysiantis viską, kad vaikai augtų šeimoje.

M. Majauskas: žmonai – gerokai sunkiau

M. Majauskas priminė, kad su žmona jie pažįstami dvidešimt metų, jau dešimtmetį jiedu gyvena santuokoje. Pora susituokė gimus pirmai dukrai.

„Tikrai turėjome visokių gyvenime išbandymų. Šis yra vienas rimčiausių – turbūt taip. Mes kalbėjome ir pokalbis tikrai nebuvo lengvas. Stengiausi atsiprašyti už tai, ką reikia išgyventi. Šį dalyką reikės išgyventi. Man lengviau. Žmonai – gerokai sunkiau. Ji sutiko už manęs tekėti, tikėdama manimi. Labai tikiuosi, kad aš sugebėsiu išlaikyti tą jos pasitikėjimą. Nuo to, kas įvyko dabar – su visa paskleista melaginga informacija – žmogiškai vis tiek negali atsiriboti, tas pokalbis tikrai buvo sunkus. Aš neslėpsiu“, – pripažino politikas.

Paklaustas, kaip žmonai ir šeimai paaiškino viešai kalbėjusios merginos pasakojimą, M. Majauskas tikino sulaukęs klausimų, kodėl tokie dalykai vyksta, kodėl dabar, kodėl apie jį.

„Ji – labai stipri moteris. Aš ją be galo myliu, be galo gerbiu. Man labai skauda, kad jai tenka išgyventi visą tai“, – tikino politikas.

Žmonai jis aiškino pažadėjęs apsaugoti ją ir vaikus nuo bet kokios viešos informacijos, prisiimti visą ugnį į save ir pats su viskuo tvarkytis.

Papasakojo apie pokalbį su mama

Pirmąją naktį po kilusio skandalo ne su žmona, o su savo mama M. Majauskas tikino praleidęs ne todėl, kad ji būtų užtrenkusi jam namų duris. Ne mažiau dėl mestų kaltinimų esą išgyvena mama, su kuria vėlų vakarą politikas nuvažiavo pasikalbėti.

„Sakė: „Mykolai, šį dalyką reikės išgyventi. Šį dalyką reikės išgyvent“, o tada pasiūlė arbatos. Sakė: „Žalios ar vaisinės?“. Artimiausi žmonės tokiose situacijose yra svarbiausi. Politika, visuomeninis gyvenimas pasislenka į antrą planą, nes, kai netenki nieko, tu visuomet turi artimus žmones“, – kalbėjo jis.

Laidoje pasakota, kad, kai M. Majauskas susipažino su žmona, jo tėvai buvo pasiturintys žmonės – tėvas vadovavo kompanijai „Vilniaus baldai“. Politiko žmona yra kilusi iš garsios menininkų giminės. Kartu jie laimės ieškojo Australijoje, kurį laiką gyveno ir Londone.

Daugiau papasakojo apie žmoną

Šiuo metu M. Majausko žmona – sėkminga ir gerai uždirbanti verslininkė, keliaujanti po parodas. Politikas prisiminė, kaip ji jam papasakojo apie savo norą siūti drabužius.

„Praeina metai, dveji ir aš žiūriu, kad ji sukūrė tokį verslą, kokio aš niekada gyvenime nebūčiau sugebėjęs sukurti. Man belieka didžiuotis ir aš tikrai prisipažįstu galėjęs daugiau padėti, nei padėjau. Kartais ir pašaipiai žiūrėdavau, sakydavau: „Ne, ne, klausyk, kaip tu čia gali tokį verslą kurti, jei nemoki dirbti su „Excel“, skaičiuoti“. Bet atneša man sąskaitą su penkių nulių užsakymu“, – pasakojo pašnekovas.

Tiesa, M. Majauskas pripažino, kad ne kartą šeimoje buvo situacijų, kai norėjosi trenkti durimis ir pasakyti, kad tai – jau viskas.

„Bet praeina dienos dvi, „nekalbadienis“ vienas, antras ir atrodo, kad vėl viskas grįžta. Svarbu išsikalbėti. Jei yra sunkios situacijos, man atrodo, svarbu kalbėtis“, – požiūriu dalijosi politikas.

Vokiečių g. esantis butas – vieninteliai namai

Paklaustas, ar pagalvojo, kas bus, jei prabils daugiau merginų, pavyzdžiui, minėtos dar keturios, kurios neva patyrė tą patį, M. Majauskas sakė, kad to neįvyks, nes tokių įvykių, apie kuriuos kalbėta, nėra buvę.

„Ne vieną kartą esu sakęs, kad namuose, Vokiečių g., kur mes gyvename 10 metų, kai grįžome į Lietuvą, aš dirbau, rinkimų kampanijas organizavau, ten yra buvę šimtai žmonių. Dienos metu – darbas, kampanijos, profesionalūs santykiai – niekada nekyla abejonių dėl mano veiksmų. Vakarais taip pat būdavo žmonių, bet visada kartu būdavo ir šeima, nes tai yra vieninteliai namai, kur mes gyvename“, – užtikrino jis.

Pastebėjus, kad jo žmona keliauja, išvyksta į komandiruotes, M. Majauskas priminė tuomet dirbantis ir mama, ir tėčiu.

„Vaikai mėgsta praleisti laiką pas senelius, dar kažkur. Bet man tai yra didelė dovana, kad turiu vaikus, galiu juos lepinti, būti kartu kiekvieną akimirką“, – sakė jis.

Sako nesantis nei jaunas, nei labai patrauklus

Paklausus, ar teko susidurti su didesniu moterų dėmesiu – aukštus postus užimantys, pasiturintys vyrai neretai yra labai patrauklūs moterims, M. Majauskas tai nuneigė.

„Aš nei jaunas, nei labai patrauklus. Aš neturiu tikrai jokio posto – esu eilinis opozicijos narys ir aš tikrai nesu pasiturintis. Tiesiog esu dar vienas brolis lietuvis, kuris dirba ir stengiasi. Klysta. Prisipažįsta, kai klysta. Keliasi, eina toliau, dirba, stengiasi išlaikyti šeimą“, – kalbėjo parlamentaras.

M. Majauskas tikino savo veiksmais stengiantis nesukelti nei abejonių, nei nepagrįstų lūkesčių. Esą, jei nerodai dėmesio atgal, tai greitai liaujasi.

„Kaip viešas asmuo visuomet gauni kažkokio šiek tiek dėmesio, bet, jei nesuteiki pagrindo tolesniems žingsniams, nieko ir nėra. Dėl to aš ir nelabai esu pajautęs to“, – užtikrino politikas.

Merginos pasakojimas: pakvietė į namus ir ėmė atseginėti suknelę

DELFI primena, kad INFO TV nuskambėjo merginos kaltinimas, kad prieš penkerius metus M. Majauskas ją, dar 18-metę moksleivę, pakvietė namo, o ten apkabino per liemenį, pradėjo bučiuoti kaklą, atseginėti suknelę ir sakyti, kaip jos trokšta, koks gražus jos kūnas.

„Info dienos“ pašnekovė užtikrino, kad ji – ne vienintelė, kurios bejėgiškumu buvo bandoma pasinaudoti.

Mergina pasakojo, kad M. Majauskas, tuo metu – premjero A. Kubiliaus patarėjas, buvo įsitraukęs į įvairias veiklas su jaunimu, moksleiviais. Jie politiką laikė savotišku mentoriumi. Moksleiviams M. Majauskas kalbėdavo apie politiką, apie tai, kaip svarbu pažintys. Tačiau draugystė esą nesibaigdavo vien draugiškais patarimais ir pamokymais.

„Dažni pasisėdėjimai baruose, pokalbiai. Dažniausiai besibaigiantys didelio alkoholio suvartojamo kiekiu“, – prisimena mergina.

Anot jos, M. Majauskas siekdavo nugirdyti jaunas merginas, moksleives, kurias atsivesdavo į barą neva pasišnekėti apie politiką: „Galutinis tikslas – parsivesti pas save į butą, ir nežinau, patenkinti savo poreikius“.

Tačiau pats M. Majauskas tokias kalbas kategoriškai neigia. Anot jo, nebuvo ir aptariamo susitikimo su moksleive.