Incidentas įvyko Vilniuje esančiame restorane „Grill London VCUP“. Liudininku tapusio vieno restorano „Grill London VCUP“ barmeno teigimu, šis tuometinių kolegų sukeltas įvykis jį itin supykdė taip, kad ryžtasi apie tai netylėti. Čia užsukęs vaikas įteikė nedidelę trispalvę padavėjui, tačiau pastarasis esą nuėjo už baro prie šiukšlių dėžės ir demonstratyviai suplėšęs vėliavą išmetė.

Be to, liudininko teigimu, restorano administratorius priėjo ir dar spjovė į vėliavą, pridūręs, kad jie abu yra rusai. Tai pamatęs barmenas įtūžo, o pasidalinus istorija feisbuke ja netrukus susidomėjo ir trumpai aprašė žurnalistas Andrius Tapinas, kuris kalbėjosi su „Grill London“ vadovais. Pastaruosius įvykis, regis, taip pat sukrėtė.

„Patikrinome vaizdo kameras, patvirtiname, kad toks įvykis buvo, abu darbuotojai yra iš karto nušalinti nuo pareigų. Komandos vardu atsiprašome visų, kuriuos šis įvykis įžeidė. Tokie veiksmai žeidžia ir mus asmeniškai. Esame pasiruošę informaciją apie šį įvykį pateikti atitinkamoms valstybės institucijoms“. O man galvoje netelpa, kad turi dėtis tų vaikinų galvelėse, kad tokią dieną sugalvotum viešai taip elgtis“, – savo feisbuko paskyroje „Grill London“ atsakymu dalijosi A. Tapinas.

„Vaizdo kameros nefiksuoja garso, todėl pasakytų žodžių patvirtinti negalime. Komandos vardu atsiprašome visų, kuriuos šis įvykis įžeidė. Tokie veiksmai žeidžia ir mus kiekvieną asmeniškai“, – DELFI patvirtino „Grill London“ rinkodaros vadovas Andrius Bakanas.

DELFI susisiekus su incidente dalyvavusiais barmenais, kiek plačiau ryžosi komentuoti tik vienas jų. Jis teigė esąs apstulbęs, įskaudintas dėl mestų kaltinimų ir viską neigė.

„Pas mus tokio įvykio nebuvo, tikrai nesuprantu, kas išpūtė tokį burbulą apie mane ir apskritai apie restoraną. Faktas, kad vyksta didelis nesusipratimas ir aš nežinau, ką Jums ir pasakyti nežinodamas visos situacijos“, – teigė vienas vėliavos išniekinimu apkaltintas vyriškis.

Pagal Baudžiamojo kodekso 127 straipsnį baudžiamojo atsakomybė numatoma tam, kas viešai nuplėšė, sudraskė, sulaužė, sunaikino valstybės vėliavą ar herbą arba viešai pasityčiojo iš Lietuvos valstybės himno. Už šią nusikalstamą veiką baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.