Pirmadienį didžiojoje šalies dalyje silpnai lynos, bet pasitaikys ir pragiedrulių. Popiet pradės labiau jaustis pietryčių vėjas, kuris bus gūsingesnis nei sekmadienį. Temperatūra kils iki 5–10 laipsnių šilumos. Vakariniuose rajonuose vietomis gali sušilti ir iki 11–12 laipsnių. Vėsiausia diena bus Vilniaus ir Utenos rajonuose.

Antradienį lietaus neišvengsime. Naktį daugiausia debesų slinks per vakarinius ir šiaurinius rajonus, o dieną lynos jau beveik visoje šalyje. Vėjas suksis iš pietvakarių ir bus gūsingesnis nei ankstesnę dieną – greitis sieks 15–16 m/s. Kaip ir pirmadienį, temperatūra bus gana pavasariška – naktį ji svyruos tarp 1–6, dieną bus 6–11 laipsnių šilumos. Šįkart šilčiau bus Vidurio ir Rytų Lietuvoje, tad ir sostinės gyventojai gaus daugiau šilumos.

Pasak sinoptikės, nuo trečiadienio orai pradės keistis. Dieną vėjas suksis iš šiaurės vakarų ir plukdys vėsesnio oro masę. Dieną į lietų įsimaišys šlapdriba, o vakare vietomis gali ir pasnyguriuoti. Naktį temperatūra svyruos tarp 0–5 laipsnių šilumos, o dieną bus 2–7 laipsniai šilumos. Tiesa, vakarėjant oras ims šalti, tad vėliau galima sulaukti net silpnai neigiamų temperatūrų.

Ketvirtadienio naktį temperatūra daug kur kris iki 0–5 laipsnių šalčio, tad reikia pasisaugoti plikledžio. Krituliai iš šalies pamažu trauksis, jie naktį labiausiai tikėtini rytiniuose ir šiauriniuose rajonuose. Dieną didelių kritulių nenumatoma, atsiras pragiedrulių, oras sušils iki 0–5 laipsnių.