„Aš žiūriu (į kandidatūrą – DELFI) teigiamai, kadangi jis yra mano patarėjas ir toliau sėkmingai darbuosis Vyriausybės kanceliarijoje ir patarinės teisės klausimais“, – pusiau juokais sakė S. Skvernelis po Seimo vadovų, Seimo komitetų pirmininkų, Seimo frakcijų seniūnų ir Vyriausybės pasitarimo dėl pavasario sesijos darbų programos.

Paklaustas, kas siūlys kandidatą į teisingumo ministrus – socdarbiečiai, ar „valstiečiai-žalieji“, premjeras nukirto, kad siūlys jis.

„Siūlys Ministras Pirmininkas. (…) Nėra čia tokių postų – jų ar mūsų, šiuo atveju, kalbant apie frakcijų koaliciją, visa Vyriausybė yra valdančios daugumos Vyriausybė ir mes ieškome geriausių žmonių.

Nežiūrime, kaip ir anksčiau nežiūrėjome, į partinę priklausomybę. Kandidatus pasiūlys ir mūsų partneriai, ir jei tarp jų bus žmogus ar žmonės, kurie gali kandidatuoti, tai aš su jais kalbėsiuosi“, – sakė S. Skvernelis.

Ketvirtadienio rytą Seime susitinka socdarbiečiai su „valstiečiais-žaliaisiais“.

Prieš susitikimą socdarbiečių frakcijos seniūnas Andrius Palionis teigė turintis mintyje vieną kandidatą. Jis užsiminė, kad jis bus „iš būsimos partijos“, tačiau šiuo metu jis yra ne parlamentaras.

Laikinai ministro pareigas eina Misiūnas

DELFI primena, kad teisingumo ministrė Milda Vainiutė pranešė apie atsistatydinimą antradienį po ministerijos darbuotojų pareiškimų, jog ministerijos vadovybė kišosi į kalėjimų sistemos auditą, taip pat po prezidentės kritikos.

Įteikusi atsistatydinimo pareiškimą premjerui Sauliui Skverneliui, ji tvirtino, kad sprendimą priėmė matydama, jog ministerijai reikia stipresnio žmogaus, kuris ryžtingiau imtųsi pokyčių. Buvusi ministrė atmetė kaltinimus, jog vykdė politinį spaudimą darbuotojams dėl ministerijoje atliekamų kalėjimų sistemos auditų, rašė BNS.

Teisingumo ministerijos audito darbuotoja, anksčiau dirbusi Kauno tardymo izoliatoriuje Rasa Kazėnienė praėjusią savaitę spaudos konferencijoje užsiminė, kad viceministras Raimondas Bakšys, girdint ministrei M. Vainiutei, priešinosi jos ir kolegės iniciatyvai kreiptis į teisėsaugą dėl Pravieniškių pataisos namų audito metu surinktos medžiagos. Ji dėl vykdyto spaudimo taip pat kaltino ir ministerijos kanclerį Arūną Kazlauską. Šiuos įtarimus palaikė ir premjero patarėjas kovai su korupcija Skirmantas Malinauskas, vėliau dėl pasirinktos komunikacijos sulaukęs S. Skvernelio kritikos.

R. Bakšys gynėsi tik raginęs sulaukti audito pabaigos, kad teisėsaugos tyrimai netrukdytų procesams, kaltinimus atmetė, tačiau pirmadienį pareiškė tokiomis aplinkybėmis negalintis dirbti toliau ir pasitraukė iš pareigų.

Prezidentė, vertindama situaciją, pareiškė, kad Teisingumo ministrė Milda Vainiutė nesusitvarko su pareigomis ir „demonstruoja politinį neįgalumą“. Nuo kovo 9-osios laikinai eiti ministro pareigas D. Grybauskaitė pavedė vidaus reikalų ministrui Eimučiui Misiūnui.